UHIĆENI ZDRAVKO I MARIO MAMIĆ, Vrbanović uhvaćen na Plesu, USKOK pretražuje klub i kuće

Facebook

Rano jutros uhićen je Zdravko Mamić i još pet osoba među kojima je i Mario Mamić. USKOK pretražuje prostorije GNK Dinama i prebivališta Mamićevih, a posljednja vijest je da je priveden i Damir Vrbanović.

Rano jutros uhićen je Zdravko Mamić i još pet osoba, neslužbeno doznaje portal dnevnik.hr. Kako pišu među uhićenima nije Zoran Mamić, brat Zdravka Mamića.

Među uhićenima našao se i sin Zdravka Mamića, Mario Mamić, savjetnik Sandro Stipančić i Igor Krota, dok Nikky Vuksan i Mislav Mamić nisu pod istragom. USKOK i u ovom slučaju tereti Damira Vrbanovića, doznaje Jutarnji list, a prema neslužbenim informacijama riječ je o gospodarskim malverzacijama. Navodno ih se tereti za udruživanje u zločinačku organizaciju preko koje su izvukli oko 80 milijuna kuna utajom poreza preko offshore računa, koji su navodno u vlasništvu dvojice istarskih poduzetnika Stipančića, Krote.

Oglasio se i Dinamo. “Obavještavamo javnost i navijače da su u srijedu, 18.11., u ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli djelatnici PN USKOK-a. O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem službene stranice kluba”, stoji u priopćenju na službenim stranicama Dinama.

Započeli su i pretresi kuće Damira Vrbanovića, kao i vile Zdravka Mamića, a istražuje se i prostor agencije Marija Mamića, Mamić sport agency, kao i njegov stan u Zagrebu. Damir Vrbanović stigao je u Hrvatsku iz Rusije gdje je reprezentacija jučer igrala prijateljsku utakmicu, a kako prenosi 24sata privela su ga dvojica policajaca u civilu još u zračnoj luci Pleso.

Uskoro više informacija.

Navodno je cijelu obradu umiješana i porezna uprava što najvjerojatnije znači da se radi o nastavku istrage koja je protiv braće Mamić.

Prisjetimo se, Zdravko Mamić i njegov brat Zoran uhićeni su ljetos kada je USKOK zbog sumnje za primanje i davanje mita, utaju poreza te zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju u kojem je sudjelovao i djelatnik Porezne uprave.

Braća Mamić i izvršni direktor HNS-a Vrbanović pušteni su iz pritvora nakon što su platili jamčevinu.

>>> Mamićevu divljaštvu NIKAD KRAJA, a najgore je što smo na to NAVIKLI

>>> MODRIĆ: Vjerovao sam MAMIĆU, sve sam POTPISAO BEZ ČITANJA


Komentari