UEFA ZAVRŠILA DICIPLINSKI POSTUPAK: Hrvatska dobila iznenađujuće ‘prihvatljivu’ kaznu

Picmonkey

Disciplinskom komisijom predsjedavao je Austrijanac Thomas Partl, a baš je on odlučivao o kazni za “poljudsku svastiku”

Disciplinska komisija UEFA-e raspravljala je o kazni za Hrvatski nogometni savez zbog divljanja huligana na utakmici protiv Češke u 2. kolu skupine D Eura u Francuskoj. Odluka UEFA-e jest da se Hrvatsku kazni sa 100 tisuća eura, što je zapravo i dobro, s obzirom na to da je Hrvatska mogla biti odstranjena iz natjecanja.

Disciplinskom komisijom predsjedavao je Austrijanac Thomas Partl, a baš je on odlučivao o kazni za “poljudsku svastiku”. Isto tako Partl je ranije kaznio i Dinamo zbog nereda na utakmicama Euro lige s Tottenhamom, Udineseom i Spartakom, a kazna je iznostila 200 eura, no, ona je na kraju smanjena žalbom. Spomenimo i kako je HNS-ov direktor Vrbanović izjavio kako Hrvatsku čeka najgora kazna u povijesti.

Podsjetimo, ranije ovoga dana oglasio se i šef policije regije St. Etiennea koji je svalio krivnju na UEFA-u kazavši kako nisu osigurali dovoljno redara, odnosno, da ih je trebalo biti 150-200 više.

FACEBOOK
FACEBOOK

Kako je sve počelo

Prisjetimo se, dio huligana infiltrirao se na stadion i u 85. minuti počelo bacati baklje i topovski udar na teren. Dio publike pobunio se na takvo ponašanje i izbila je tučnjava. Utakmica je nakon toga prekinuta, a navijači su kasnije mirno, zajedno sa huliganima, izašli s tribina. No, UEFA-inim optužbama za korištenje pirotehnike, prekida utakmice i nasilja, pridružila se i optužba za rasističko ponašanje FARE-a. Njihovi su promatrači uočili i ustaške zastave i keltske križeve, a čuli su i homofobne i ustaške pokliče. Tako se moglo čuti skadiranje uskaškog pokliča, “Za dom spremni”, a za vrijeme bakljade čulo se “cigani, cigani” i “HNS pederi”.

>>> FRANCUZI PREKINULI ŠUTNJU O NEREDIMA U ST. ETIENNEU: Tamošnja policija otkrila strogo čuvanu tajnu

>>> ŠOKANTNO OTKRIĆE HRVATSKE POLICIJE O HULIGANIMA: U zadnji tren spriječili katastrofu!

>>> SCENARIJ KOJI TJERA STRAH U KOSTI: Da bakljada nije uspjela, Huligani bi napravili nešto jezivo


Komentari