U pet utakmica jedan autogol i SUDAC PONOVO IGRAČ UTAKMICE

Facebook

Najgore kolo u povijesti, a čak i taj rekord zasjenilo je suđenje.

Ovoga vikenda imali ste prilike gledati najgore kolo HNL-a u povijesti. Jedini koji je mogao donekle proslaviti i to na “oproštajki” je bio novi izbornik Ante Čačić. Lokomotova je s 1:0 nekako uspjela svladati Split, Čačićva prošolotjednog konkurenta za klupu repke, Zorana Vulića. Imali su nekoliko šansi, Leko je dobro opalio u 11′, ali nije bio precizan, nastavili su s dobrim, ali neefikasnim pokušajima Perić i Kolar, ali do poluvremena se ništa nije promijenilo. U nastavku su Splićani ostali bez igrača nakon što je Oremuš dobio drugi žuti karton zbog starta na Kolaru. U 62′ minuti Marić je ubacio, ali lopta se odbila od Vrgoča i prevarila Zagorca. Do kraja utakmice Lokosi su prijetili, ali bezuspješno. Lokomotiva je na petom mjestu, a Split mjesto iznad.

Utakmicu između Slavena i Istre obilježio je vratar gostujućih Vanja Iveša, koji je jedini zaslužan za pozitivan rezultat svoje momčadi. Momčad iz Koprivnice uputila je 16 udaraca, ali ništa nije ušlo. Istra se nalazi na sedmom mjestu, samo mjesto ispod Slavena.

Riječani su protiv Intera imali šansu izjednačiti se bodovno s Dinamom i to na svom terenu, ali nisu uspjeli. Ništa na utakmici nije vrijedno spomena do, 83′ kada je priliku imao Bezjak no udarac mu je blokiran. Rijeka je imala najbolju šansu pred kraj utakmice i to iz jedanaesterca, Bradariću je obranio Posavec. Kako last minute uzbuđenjima ne bi došao kraj Močinić je opalio, a lopta se odbila od grede na gol crtu, ali sudac je odlučio da nema pogotka. Riječani su na drugoj poziciji, dok je Inter mjesto iznad zone ispadanja.

Veliki derbi 10. kola prošao je sramotno. Već drugu titulu ove sezone za igrača utakmice odnio je čovjek koji nije igrač. Daruvarski sudac Bruno Marić obilježio je utakmicu između Hajduka i Dinama. Modri su prvi opasno zaprijetili preko Soudanija, ali Kalinić se dobro rastegnuo i obrano, no već nakon pola sata igra Hajduk je preuzeo kontrolu. Vratar Eduardo držao je Modre na životu uz veliku pomoć igrača utakmice Marića koji nije dosudio očito igranje rukom Benkovića. U nastavku su Plavi djelovali umorno i letargično, a Hajduk je napadao sa svih stana. Probavali su Juranović, Balić, Maloku, ali sve je poskidao Eduardo. “Odličnu” igru Dinama, Marić je odlučio nagraditi u sudačkoj nadoknadi, nakon dvojbenog starta Velazqueza nad Soudanijem dosudio je jedanasterac. Argentinac je dobio drugi žuti, a loptu namjestio Henriquez. Barem malo pravde za Hajduk, Čileanac je pucao i promašio cijela vrata. Dinamo je i dalje prvi, a na trećem mjestu s tri boda manje nalazi se Hajduk.

Još u petak Osiječani nisu uspjeli upisati pobjedu na svom terenu protiv Zagreba. Iako su u prošlom kolu izgledali dobro protiv Intera, Zagreb je nekako uspio obraniti svoju mrežu i izvući se od četvrtog poraza za redom. Osijek je sada na 9. mjestu dok su Pjesnici i dalje posljednji.

Rezultati 10. kola HNL

Lokomotiva – Split 1:0

Slaven Belupo – Istra 0:0

Rijeka – Inter 0:0

Hajduk – Dinamo 0:0

Osijek – Zagreb 0:0

>>>Vratar Dinama Eduardo branio utakmicu života, sudac Marić opet s oprečnim odlukama


Komentari