U HNL-u NIKOME NIJE VALJAO: Sada zabija kao na traci i traži ga nekoliko velikana (VIDEO)

footballfacts.net

Trenutno vrijedi oko milijun i 200 tisuća eura, a Talijani su čak rekli da u njemu vide novog Mandžukića ponajviše zbog njegove stasitosti i istančanog osjeta za pogodak.

Dok mnogim igračima prija igrati u HNL-u liga nije preteška, a igrate li slučajno u jednom od četiri, pet stabilnih klubova možda vam se osmjehne i sreća pa se prodate u velike klubove. No, neki igrači prisiljeni su kruh i napredak u karijeri tražiti izvan okvira lijepe naše. Jedan od takvih je i Ante Budimir. Ovaj 24-godišnjak karijeru je počeo NK Radniku, a onda ga je karijera vodila u raznim smjerovima. Nastavio je u austrijskom LASK-u, a potom je završio u Gorici, nakon Gorice karijeru je nastavio u Zaprešićkom Interu.

Budimir je pokazao kako je dosta opasan napadač još za vrijeme svoje igre u Hrvatskoj, za Inter je zabio 19 golova i upisao 11 asistencija, a dobre igre transferirale su ga kasnije u Lokomotivu za koju je zabio također 19 golova, a asistirao je pet puta. Iako je igrač velikog kalibra, Budimira nije želio dovesti niti jedan veliki hrvatski klub pa je karijeru nastavio u njemačkom St. Pauliju. Nažalost ili možda je bolje reći na sreću, u St. Pauliju se nije naigrao, pa su ga se riješili i poslali ga na posudbu u Crotone.

I baš je tu Budimir pokazao da je velika klasa i na sebe navukao mnoge velike klubove. Ante je u 22 utakmice koliko je odigrao ove sezone za talijanskog drugoligaša zabio 10 puta i dva puta namjestio gol, a zahvaljujući ponajviše njemu Crotone sjedi na čelu talijanske Serie B.

Budimira trenutno, ako je vjerovati talijanskim i engleskim medijima, potražuju Juventus i Arsenal, a njegova vrijednost, prema Transfermarktu trenutno iznosi oko milijun i 200 tisuća eura. Talijani su čak rekli da u njemu vide novog Mandžukića ponajviše zbog njegove stasitosti (190 cm) i istančanog osjeta za pogodak.

https://www.youtube.com/watch?v=noh1UDoEa2Y


Komentari