U 10 najvećih nogometnih otrkića UVRŠTENA DVOJICA HRVATA (VIDEO)

Facebook

Španjolski medij Mundo Deportivo uvrstio je dvojicu hrvatskih igrača koji su ove sezone plijenili pažnju u Serie A i Primeri.

Nikola Kalinić i Alen Halilović uvršteni su u top ljestvicu najboljih nogometnih otkriće ove sezone. Listu je sastavio španjolski Mundo Deportivo, a Hrvati su zauzeli peto i šesto mjesto. Nikola Kalinić završio je na petome mjestu, a mjesto iza pripalo je Haliloviću.

Nikolu Kalinića (27), Mundo je napisao kako je bio veoma obaćavajući igrač iz balkanske regije kada je 2011. došoao u Blackburn Rovers, ali njegova karijera tada je krenula silaznom putanjom i ostala tako sve do prošle sezone u Dnjipru. Pisali su kako je igrao veliku ulogu u Dnjiprovom pohodu na Europsku ligu, a upravo mu je to donijelo povratak u kvalitetniju ligu, pa ga je na ljeto kupila Fiorentina za 5 milijuna eura. Kalinić se sjajno snašao u Italiji, došao je tiho i u 11 utakmica upisao je 7 golova.

https://www.youtube.com/watch?v=Lq8Lu547he0

Uz Kalinića ove sezone briljira i Alen Halilović (19). Bivši Dinamovac, a sada član Barcelone na posudbi u Sportig Gijonu svojim igrama oduševljava do te mjere da je dva mjeseca za redom proglašen za najboljeg igrača u klubu, a trener Abelardo ima samo riječi hvale. Mudno je Halilovića nazvao hrvatskim draguljem koji tek sada počinje pokazivati zašto se oko njega stvarala tolika fama kada je dolazio u Barcelonu. Spominju kako je njegova posudba u Sporting bila pun pogodak i kako mu ne gine povratak u Barcelonu.

Osim hrvatskog dvojca na listu su još uvršteni i Borussijin veznjak Julian Weigl (20), krilni igrač Bayerna Kingsley Coman (19), krilni igrač Barcelone Sergi Roberto (20), iznenađenje Premiershipa Jamie Vardy (28) iz Leicestera, ofenzivac Porta Aboubakar (23), Lilleov veznjak Boufala, vratar Valencije Domenech (25) i stoper Intera Jeison Murillo (23).

>>> HALILOVIĆ briljirao u porazu, NAHVALIO ga i trener (VIDEO)

>>> Alen Halilović TREĆI ASISTENT Primere! (VIDEO)


Komentari