TRI JEDANAESTERCA NA JEDNOJ UTAKMICI i demolirana filijala

DINAMO U LIGI PRVAKA SA CRVENOM ZVEZDOM: Provjerite tko su mogući protivnici u pretkolima
Facebook

Dinamo je rastavio Lokomotivu, sudac Marić dominirao u Osijeku, a Zagreb upisao novi poraz.

Lokomotiva – Dinamo 0:4 (11.rujna)
Dinamo je još u petak demolirao svoju filijalu s 4:0. U prvome poluvremenu pao je samo jedan pogodak, Henriquez je slomio Zeleniku u 36′. Drugo poluvrijeme bilo je malo aktivnije. U niti petnaest  minuta rastavili su Lokomotivu, strijelac je ponovno bio Henriquez u 61′, a iza njega su se zaredali drugi Čileanac u momčadi Junior Fernandes (71′), a samo tri minute kasnije Sigali. Dinamo je sada prvi s 19 bodova, a Lokomotiva na šestom mjestu s devet bodova manje.

Slaven Belupo – Split 1:1 (12. rujna)
Domaćin je poveo već u osmoj minuti, mrežu je tresao Muzafer Ejupi. Na izjednačenje se čekalo do drugog poluvremena kada je za Splićane zabio Pešić (52′). Obje momčadi utakmicu su od 77′ igrale s igračem manje, crvene kartone dobili su nakon duela Blagojević i Mikulić. Split je remijem došao na četvrto mjesto, dok je Slaven mjesto ispod.

Hajduk – Zagreb 1:0 (12. rujna)
Hajduku je treću pobjedu u nizu donio, možda i najvrijedniji igrač ove sezone, Mijo Caktaš. Iako su se Bijeli dosta mučili, u 21′ Milić je nekako našao Caktaša i time donio vrijednu pobjedu. Zagreb je u 87′ skoro došao do izjednjačenja kada je Šulc tresao gredu. Samo minutu kasnije isti igrač zaradio je isključenje, a sljedeću utakmicu neće biti ni Caktaša zbog žutih kartona. Valja spomenuti da je Hajduku u sljedećem kolu na rasporedu derbi s Dinamom. Trenutno je Hajduk na trećem mjestu, dok Pjesnici i dalje nižu poraze i čvrsto drže zadnju poziciju.

Osijek – Inter 3:1 (13. rujna)
Utakmicom je dominirao sudac Bruno Marić dosudivši tri jedanaesterca. Prvi jedanaesterac dosuđen je u 27′, a Perosević je bio precizan. Na novi pogodak čekalo se do 88′ kada je ponovno dosuđen jedanaesterac, a isti igrač je i drugi put pogodio. U sudačkoj nadoknadi zabio je Roce za 3:0, a smanjio, s bijele točke, Celiković. Osijeku je ovo druga pobjeda ove sezone, ali to nažalost ništa ne znači jer su na devetom mjestu, a Inter im bježi još dva boda.

Istra 1961 – Rijeka 0:1 (13. rujna)
Gostovanje Riječana u susjednoj Puli nije pružilo najbolji nogomet. Rijeka je i dalje neporažena, a za to se pobrinuo Slovenac Bezjak u devetoj minuti. Trećom pobjedom u nizu Rijeka je preskočila Hajduk i sada je na drugom mjestu, dok je Istra na sedmom mjestu s deset bodova.

U 10. kolu nas čeka derbi Hajduka i Dinama na Poljudu, Zagreb ide na teško gostovanje u Osijek. U Rijeku dolaze Zaprešićani, Istra putuje u Koprivnicu, a na noge Čačićevoj Lokomotivi dolazi opasni Split.


Komentari