TRENER HAJDUKA PRIMA SAMO KOMPLIMENTE! Ali, potjerao je Mamićeva sina

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Nakon dugo vremena, na klupi Hajduka nalazi se trener, i to zagrebački, kojemu ide jako dobro, a riječ je o Siniši Oreščaninu (46). Dokaz tomu su dvije pobjede – Osijek i Lokomotiva, te jedan remi – Rijeka, u nastavku HNL-a.

Večernji list napravio je presjek Oreščaninove karijere nogometaša i trenera.

Sadašnji trener ‘Bijelih’ sredinom devedesetih bio je nogometaš Sesveta, a trenirao ga je današnji predsjednik Rudeša, Ivan Knežević.

“Siniša je bio kapacitet za sve pozicije u veznom redu, i za razliku od većine tadašnjih igrača Sesveta, on nije imao nikoga iza sebe; ni oca, ni zaštitnika, baš nikoga tko bi ga protežirao. Zato smo nas dvojica imali poseban odnos i bio mi je jedan od najpouzdanijih igrača. Jer se sam borio za sebe, i činio je to pošteno, vjerujući u svoje kvalitete” kazao je Knežević.

Same koplimente nizao je i Stjepan Pavlic.

“Six, kako je Oreščaninu nadimak iz djetinjstva, bio je radišan vezni igrač, mogao je igrati na više pozicija. Nama koji smo igrali ofenzivnije bio je pouzdan oslonac, mogao je trčati kao pas, bio je neumoran. I vrlo vrijedan nogometaš, volio je trenirati, ništa mu nije bilo teško. Igrali smo zajedno i mali nogomet!” kazao je legendarni sesvetski hakler Stjepan Pavlic, za Večernji list i dodao:

“Siniša je uz to bio kvalitetan, pošten i korektan dečko. Čak bih rekao preskroman, uvijek je pazio da se nekomu ne zamjeri. Ne znam je li to u svijetu ‘hijena’ u koji je sada upao to uopće vrlina.”

Što se tiče Oreščaninove budućnosti na klupi ‘Bijelih’, Knežević smatra kako je pred njime dug put.

“Budu li poštovali njegov rad i njegovo poštenje i ne budu li mu nametali utjecaje sa strane, Oreščanin će sigurno dugo ostati u Splitu. No, budu li mu nešto nametali, na što je posebno osjetljiv, bojim se da će ga brzo ‘potrošiti’ “.

Sinuišu prati glas kako ne podnosi utjecaje sa strane.

“Da, u tome je nezgodan, ali za mene je to vrlina. Ima svoje ja i nikomu ne popušta. Poslušat će savjet, ali će odlučiti po svome. Neće dopustiti nikomu da mu u struci išta nameće”, kazao je Ivan Skoko, nekadašnji Sinišin kolega u omladinskoj školi NK Zagreba.

Naime, Oreščanin je bio neumoljiv čak i prema sinu Zorana Mamića, talentiranome Bruni – dečko nije bio redovit na treninzima i Six ga je, ne respektirajući njegovo prezime, maknuo iz momčadi.


Komentari