TREBA LI HRVATSKA STRAHOVATI? Pogledajte bizarne pripreme češkog vratara za utakmicu (VIDEO)

SCREENSHOT

Petr Čech se na treninzima služi jednom neuobičajenom, da ne kažemo bizarnom tehnikom testiranja svojih refleksa.

Znate kako kažu za vratare, što su stariji to su bolji. Isto se može reći i za vratara češke nogometne vrste, Petra Čecha. Kao da je tu od pamtivijeka, a opet ne sjećamo se kada je baš onako ozbiljnije kiksao. Tako nije ni kiksao u utakmici prvog kola natjecanja po skupinama na Euru u Francuskoj u kojoj je Češka iznenadila igrom Španjolce, ali nesretno kapitulirala u 87. minuti, taman kada su svi mislili da će završili neriješeno.

Svakako valja naglasiti da je Čech bio najbolji igrač svoje momčadi, koja se uglavnom uspješno branila svih 90. minuta. Skidao je sve i to ne bilo kome, nego Španjolcima. Mnogi će se pitati u čemu je tajna? Najvjerojatnije je tajna u treninzima i pripremama koje Čech svakodnevno njeguje. Naime, Čech se na treninzima služi jednom neuobičajenom, da ne kažemo bizarnom tehnikom testiranja svojih refleksa.

Po petercu je rasuo 20-30 plastičnih boca i uposlio šutera da gađa baš taj prostor kako bi se lopta od tih boca nepredvidljivo odbijala. Jaki su to bili šutevi, ali čovjek je gotovo sve branio.

Zašto ovakav trening? Prvenstveno zato što tako lijepo može očuvati svoje dobre reflekse, a za drugi razlog morate se prisjetiti gola Luke Modrića protiv Turske u prvoj utakmici. Šut s kojih 25 metara i lopta pada otprilike tu gdje je Čech bacio boce, a kako je teren bio mokar, lopta nema klasičnu putanju i tada je Turski golman u potpnuosti kiksao. No, Čech je čini itekako spreman za takve udarce iz daljine. Ipak, jedna mu je lopta ušla, a nadamo se da će tako biti i u petak.

>>> O NJEMU BRUJI CIJELI SVIJET: Oglasio se navijač koji je uletio na teren i zagrlio Modrića (FOTO)

>>> RUSKI HULIGANI OTKRILI BOLESNE PLANOVE: ‘Englezi su pijani, stari i debeli. Mi hoćemo Hrvate!’

>>> HRVATSKI NAVIJAČI SU OGLEDALO HULIGANIZMA? Pogledajte dobro ovu sliku pa se onda ponovo zapitajte (FOTO)

Komentari