TRANSFERMARKT OBJAVIO VRIJEDNOST IGRAČA: Mladi Dinamov branič prestigao Marka Livaju

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Internetska stranica Transfermarkt kao i obično donosi ljestvice vrijednosti igrača po ligama, a nama je naravno zanimljivo kako stoje igrači HNL-a.

Naravno tu je kao i u ligi dugogodišnja dominacija Dinama, od kojih među Top 5 najvrijednijih igrača lige ima čak četvoricu na prva četiri mjesta, dok se iza njih smjestio najefikasniji igrač HNL-a i zvijezda Hajduka Marko Livaja.

Kako je za očekivati najvredniji eksponat Modre svlačionice je Luka Ivanušec, kojeg Transfermarkt procjenjuje na 12,5 milijuna eura, a iza njega slijede Mislav Oršić koji je procijenjen na okruglih 10 milijuna i Dominik Livaković koji vrijedi osam i pol milijuna eura.

Veliki skok vrijednosti

No ono što iznenađuje je pozicija mladog Dinamovog braniča Josipa Šutala koji sad vrijedi osam milijuna eura te je prestigao Livaju za kojeg se procjenjuje da vrijedi sedam i pol milijuna eura.

Šutalo je odlično iskoristio svoj povratak na Maksimir iz Istre, kada je na istom Transfermarktu u lipnju 2021. godine vrijedio ni cijelih milijun eura, procjena je bila tek 750 tisuća eura za Vatrenog.

U svakom slučaju Šutalo je, uz to što je najpotentniji branič Dinama, zaradio i Dalićev poziv, tako da se navijači nadaju kako neće sletjeti neka nemoralna ponuda za budućnost Modre obrane.


Komentari