TKO JOŠ MARI ZA NAVIJAČE? Zadnji je bio Slaven Bilić, a ‘prćija’ se samo širi

Facebook

Čini se ovako iz ptičje perspektive kako su baš navijači koji bojkotiraju dobili košaricu, s druge strane izgleda kako “prćija” postaje ozbiljna tvrtka koja stalno zapošljava i širi djelatnosti.

Stanje u hrvatskom nogometu samo što nije dotaklo dno. Klupska navijačka scena raspada se već godinama, navijači se već pomalo donkihotovski bore s upravama klubova, a borba je nedavno dobila i novo bojno polje – reprezentaciju. U jeku najvećeg navijačkog bojkota nitko živ se ne trudi poboljšati situaciju. Glavešinama nije ni na kraj pameti odstupiti, kao ni navijačima odustati. Do nedavno su jedine spone između navijača, HNS-a i nogometa donekle bili igrači koji su pozivali na bodrenje, dolazak na tribinu i ostavljanje problema s HNS-om po strani. Kažemo do nedavno, ali mislimo na eru pod vodstvom Bilića jer je nakon njega nastalo rasulo. On je bio posljednji izbornik koji je držao do navijača i posljednji koji je imao pozitivan utjecaj na igrače. Odlaskom Bilića i dolaskom marioneta izgubili smo i tu sponu, Štimac i Kovač poslužili su kao produžene ruke, ali koliko toliko nisu dali na navijače, ma što mi rekli.

U međuvremenu se virus proširio i među igrače pa su tako i oni počeli žestoko kritizirati navijače i njihove metode borbe protiv “prćije”, no, ostavimo se sada igrača na njima je samo da slušaju što im “izbornik” i svita kaže. Dolaskom Ante Čačića reprezentacija je u potpunosti mutirala u neizlječiv virus koji napada sve što je ikad voljelo i sa svim srcem navijalo za reprezentaciju. Izbornik više nije spona, pa tako nisu ni igrači, HNS-ovi poglavari u potpunosti su preuzeli vodstvo i sada se igraju trbuhozborca s Čačićem.

Današnja izjava “izbornika” samo je potvrda toga. Svu krivnju za loše rezultate svalio je, pogađate, na navijače, kaže “isijavaju negativnom energijom prema nogometu i hrvatskom sportu” i poručio neka i dalje “bojkotiraju i žive u svom svijetu“. Nedostajao je samo onaj nastup El Jefea s psovkama i prijetnjama, ali za to još ima vremena pa tek su se počeli uvježbavati, trbuhozborstvo se vježba godinama. 

No, kako smo nedavno imali prilike vidjeti je HNS riješio i problem navijanja. Otvorili su radno mjesto: Navijač hrvatske nogometne reprezentacije, a kao hijena na strvinu skočili su neki ogranci iz udruge Uvijek vjerni i ,eto, problem riješen. Čini se ovako iz ptičje perspektive kako su baš navijači koji bojkotiraju dobili košaricu, s druge strane izgleda kako “prćija” postaje ozbiljna tvrtka koja stalno zapošljava i širi djelatnosti.

>>>PISMO JEDNOG BBB-ovca: ‘Dobili smo Arsenal, ali se još uvijek NISMO RIJEŠILI GAZDE!’


Komentari