TKO ĆE NA KOGA? Evo koji su sve mogući suparnici hrvatskim klubovima u Ligi prvaka i Euro ligi

gnkdinamo.hr

Dinamo ide u 2. pretkolo Lige prvaka, a u Europsku se ligu Lokomotiva uključuje u prvom, Hajduk u drugom, a Rijeka u 3. pretkolu.

Dinamo će biti nositelj u 2. pretkolu, gdje može na Olimpiju, Vallettu, Vardar, švedski Norrkoping, Ferencvaros, sjevernoirski Crusaders, estonsku Floru, Zrinjski, irski Dundalk, podgoričku Mladost, finski SJK Sinajoki, latvijski Liepaju ili nekog iz 1. pretkola.

U trećem pretkolu Modri će biti nositelji, a tamo su, kao stvari stoje, mogući suparnici i Rosenborg, Astana, Astra Giurgiu, Crvena zvezda, Dinamo Tbilisi, islandski Hafnarfjordur. Prođe li tu prepreku, Dinamo u posljednjoj fazi zasad nije nositelj i može na Olympiakos, Viktoriju Plzen, Salzburg, Celtic i APOEL, prenosi Goal.

Prvi suparnici Lokomotive, koja je nositelj, mogu biti Budućnost iz Podgorice, Birkirkara, MTK Budimpešta, Sloboda iz Tuzle i niz klubova iz malih nogometnih država. U drugom je pretkolu dvojbeno hoće li biti nositelj, pa bi se moglo dogoditi da ih čeka protivnik poput grčkog PAOK-a koji ih je tada i eliminirao, Maribora, Partizana, Makabija iz Haife.

Rijeka i Hajduk na Partizan i Zvezdu?

Hajduk počinje iz drugog pretkola, gdje će biti nositelj, pa su potencijalni suparnici Rabotnički, Piast Gliwice, Differdange, Vaduz, Zaglebie Lubin, Cracovia, Linfield, Kalju Nomme. Upitno je hoće li bijeli biti nositelji i u 3. pretkolu, gdje su neki od zahtjevnijih protivnika Grasshopper, Dinamo Bukurešt, Utrecht, Mlada Bolesav, Slovan Bratislava.

Rijeka će u 3. pretkolu biti nositelj, pa može na Dila Gori, Levski Sofia, Čukarički, Sloboda Tuzla/Radnik Bijeljina, Široki Brijeg. Dakako, i Hajduk i Rijeka mogu na Partizan, ali i Zvezdu ako ispadne iz Lige prvaka u 4. pretkolu.

Ždrijeb prvog i drugog pretkola je 20. lipnja, a Lokosi će prvi na teren, već 30. lipnja.


Komentari