TKO BI MOGAO NA EURO? Čačiću nedostaje još petero putnika, a ovo su konkurenti

YouTube

Nedostaju mu igrači na svim pozicijama, osim na vratarskoj, a mi smo se malo pozabavili i provjerili tko bi mogao popuniti upražnjena mjesta.

Ostalo je još nešto više od sto dana do početka Europskog prvenstva u Francuskoj, a u Hrvatsku je polako počela hvatati euforija. Navijači se polako spremaju za oglede s Turcima, Česima i Španjolcima, a nedvojbeno je i kako igrači odbrojavaju dane do završetka klupske sezone i početka Eura.

No, trenutno stanje u hrvatskoj repki nije baš najsjajnije. Nedavno je zbog ozlijede nastala velika, da ne kažemo prevelika, rupa na inače bolnoj poziciji lijevog beka. Dinamovac Pivarić ozlijedio je križne ligamente i gotovo sigurno ga neće biti na Europskom. Potencijalne probleme mogla bi stvarati i činjenica da naš najbolji veznjak Luka Modrić opet ima problema s ozljedama, a slična situacija mori i Ćorluku koji je gotovo uvijek načet. Ostatak ekipe se za sada dobro drži, a Čačiću je to ipak najvažnije jer je krucijalno da na prvenstvu igrači budu u potpunosti zdravi.

Čačić je kazao za 24sata kako za sada ima 18 putnika za Francusku, te kako je u potrazi za još petoricom. Nedostaju mu igrači na svim pozicijama, osim na vratarskoj, a mi smo se malo pozabavili i provjerili tko bi mogao popuniti upražnjena mjesta.

Vratari su sigurni

Kod vratara nema puno diskusije. Prvi i najbolji odabir za vratara je Danijel Subašić koji brani još jednu odličnu sezonu u Monacu, dok bi mjesto drugog vratara trebalo pripasti Hajdukovu Lovri Kaliniću. Treće mjesto uzet će vratar Rijeke, Ivan Vargić.

Klimavo na lijevom beku

S obranom vječiti problemi. Gotovo uvijek je netko ozlijeđen, a Hrvatska već godinama pati od velikog deficita na svim obrambenim pozicijama osim možda na desnom beku. Kad smo kod desne strane njome će dominirati kapetan Srna i ponajbolji desni bek Serie A, Šime Vrsaljko. S druge pak strane, na lijevom beku stvorila se noćna mora. Trenutno najbolji lijevi bek Pivarić je otpao zbog ozlijede, a njegovo mjesto trebali bi zauzeti Pranjić ili Strinić. Jedan je pak u poznim nogometnim godinama, a drugi većinu utakmica ove sezone odgledao s klupe.

Baš na lijevom beku imamo prve potencijalne kandidate za poziv, a to su Marin Leovac i Hrvoje Milić. Obojica su standardni u svojim ekipama i imaju konstantu, što je Čačiću preduvjet za poziv u repku, pa bi se na toj poziciji situacija još mogla mijenjati.

Što se tiče stopera Ćorluka, Dejan Loven i Vida sigurni su putnici, a kao četvrto ime u obrani spominje se Schildenfeld koji se napokon oporavio od ozljeda i igra odlično u Dinamu. Potencijalna dvojica koja bi mogla uskočiti su svestrani Tin Jedvaj koji može pokriti, osim stoperske pozicije, i one bekovske, te Jozo Šimunović ako bude zdrav.

Vezni red kratak s krilima

Krenimo odmah sa središnjim veznima. Tu je zapravo velika gužva pa će Čačić imati glavobolju koga zapravo staviti u prvu postavu. Zacementirana mjesta imaju Modrić, Kovačić, Rakitić, Brozović, Badelj i Pašalić. Bilo bi suludo izostaviti bilo koga od spomenute četvorke jer svi imaju fantastičnu sezonu za sobom. Tako da im nastupe mogu jedino ugroziti ozlijede.

Na krilima je pak malo drugačija situacija. Osim Perišića koji je standardni na lijevoj strani i Pjace koji bi trebao preuzeti desno krilo. Njihova zamjena vjerojatno će biti versatilni Alen Halilović koji je ove sezone bljesnuo u dresu Sportinga.

Potencijalni kandidati koje bi Čačić mogao zvati zbog dobre minutaže i solidne igre su Mijo Caktaš, Ivan Močinić te Domagoj Antolić, ali su nastupi Ivice Olića i Ante Rebića koji su do sada bili sastavni članovi A repke, ugroženi zbog male minutaže i ne baš tako uspješne klupske sezone.

Jedno je sigurno, ako će Hrvatska negdje biti nadmoćnija u odnosu na protivnike, biti će u veznoj liniji.

Napad je sitan, ali dinamitan

U napadu su sigurni putnici Mandžukić i Kalinić. Obojica igraju odlično u svojim klubovima i imaju gotovo punu minutažu. No, gužva se stvara oko trećeg napadača. Potencijalni kandidati su Andrej Kramarić i Duje Čop. Kramariću bi vjerojatno imao veću prednost, ali ove sezone nikako se nije uspio nametnuti Ranieriju u Leicesteru pa ga je ovaj na koncu poslao u Hoffenheim. Kramariću tako poziv vjerojatno ovisi o kvalitet partija koje će pružati za pretposljednju momčad Bundeslige. S druge strane Čop je cijelu sezonu standardni u Malagi, ali nije se baš nazabijao, no, ipak igra u Primeri što se ne bi trebalo ignorirati.

U principu Čačiću neće trebati više od tri napadača jer će vjerojatno igrati s jednom isturenom špicom i igru koncentrirati na sredinu terena, tako da se pored Mandžukića i Kalinića treći napadač baš i neće naigrati.

Potencijalnih 23 za Europsko

Vratari: Subašić, Kalinić, Vargić

Obrambeni: Vrsaljko, Srna, Lovren, Schifo, Vida, Ćorluka, Pranjić, Strinić (Jedvaj, Leovac, Šimunović, Milić)

Veznjaci: Modrić, Kovačić, Rakitić, Brozović, Badelj, Perišić, Pjaca, Halilović, Pašalić (Caktaš, Rebić, Olić, Močinić, Antolić)

Napadači: Kalinić, Mandžukić (Kramarić, Čop)


Komentari