TEROR U ATENI: Delije i Gate 7 lovili BBB-ovce po ULICAMA ATENE (FOTO/VIDEO)

Facebook

Ulice Atene pretvorene su u igralište za huligane, a povod nije grčka kriza već utakmica između Dinama i Olympiacosa.

Dinamo večeras ide na noge Olympiacosu, a Bad Blue Boysi u ralje Delijama i Gate 7-ici (navijači Olympiacosa). Kaos traje još od ponedjeljka navečer kada je 30-ak huligana napalo i zapalilo taksi u kojem su se nalazili Hrvati. Jučerašnji dan bio je prožet incidentima. Prema grčkim medijima u utorak tijekom dana uhićen je 41 član navijačke skupine Crvene Zvezde, a kod sebe su imali čitav arsenal hladnog oružja i pirotehnike, od boksera i palica, do dimnih bombi i baklji.

Premda je odmah nakon ždrijeba Lige prvaka dogovoreno da se neće prodavati karte gostujućim navijačima ni na jednoj od utakmica Dinama i Olympiacosa, to nije spriječilo navijače da svejedno dođu i pokušaju ući na stadion. Prema procjenama grčkih medija, 200-injak Bad Blue Boysa stiglo je u Atenu, a da stvar bude bolja, kako su se 300 Delija spojilo s Gate 7, tako su se BBB-ovci udružili se s navijačima Panathinaikosa (Gate 13). Rezultat je kaotičan.

U utorak uvečer skupilo se oko 500 navijača Olympiacosa i Crvene Zvezde, a onda je uslijedio lov na Bad Blue Boyse po Ateni. Prema pisanju grčkih medija policija je jedva blokirala njihov prodor i divljanje po gradu te ih uspjela preusmjeriti natrag na Pirej.

No, bilo je za očekivati kako će do tuče doći i kasnije iste večeri je došlo. U blizini tržnice Monastriaki došlo je do masnovne tučnjave u kojoj se sukobilo 60-ak osoba. Grci strahuju od dolaska novog broja huligana, ali njihova policija tvrdi kako ima iskustva s uličnim okršajima Gate 7-ice i Gate 13-ice, pa ne bi trebalo biti problema.

https://twitter.com/itsultralife01/status/661628259134775296?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/itsultralife01/status/661626145079693312?ref_src=twsrc%5Etfw

>>>(FOTO) Skoro ih SPALILI ŽIVE: U taksi s HRVATIMA Grčki Huligani bacili DIMNU BOMBU


Komentari