ŠUKER: Siguran sam kako će Talijani OZBILJNO shvatiti utakmicu s NORVEŠKOM

Foto: Screenshot/YouTube

Usporedio je i Perišića s Robbenom, a Kalinića izdvojio kao ključnoga čovjeka za Fiorentinu ove sezone.

Uoči posljednjeg i odlučujućeg kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016., Hrvatska više nema izgleda ući izravno kao najbolja treća momčad. Sada samo predstoji nadati se kako će Talijani odigrati profesionalno kod kuće i dati sve od sebe protiv Norvežana dok Hrvatska ima imperativ pobijediti na gostovanju u Malti.

Odlučujuće kolo je na rasporedu sutra, a oglasio se i predsjednik HNS-a, Davor Šuker koji naglasio kako je siguran da će Talijani ozbiljno shvatiti utakmicu s Norveškom. “Italija je jedna od najboljih momčadi na svijetu i svaku utakmicu igraju sa svim srcem. Imaju odličnog izbornika koji je osvajao četiri Scudetta s Juventusom i siguran sam da će Azzurri ovu utakmicu s Norveškom shvatiti ozbiljno”, komenirao je Šuker za La Gazzettu dello Sport.

Spominjao je Šuker i odlične igre Ivana Perišića u Interu, a usporedio ga je i s Arjenom Robbenom. “Siguran sam da će postati zvijezda u Interu, nevjerojatan je igrač, ima snagu, talent, osjećaj za gol i sjajan dribling. On je kao Robben, krene s krila pa se sjuri u sredinu, zna i asistirati, a i ogromna je podrška napadačima.”, uz Perišića komentirao je Mandžukića, “Prvo da riješimo, Mandžukić nije Tevez. On je Mandžukić. Oni su igrači potpuno različitih karaktera, o tome nema diskusije. Juveu trebaju golovi, a Mario još stigne biti najbolji strijelac Seria A, a bit će i od velike koristi u Ligi prvaka”, zaključio je Šuker.

Osim spomenutog dvojca iz Intera i Juventusa, imao je par riječi i o novom “killeru” Fiorentine i reprezentacije. “Kalinić je tipičan Hrvatski nogometaš, spoj dobre tehnike i snage. Pred vratima ima mirnoću kao Miroslav Klose, ali on nije samo napadač, on dobro igra i u obrani. Mogli ste to vidjeti kada je pritiskao protivnika već kod početka akcije. Kalinić je ljubimac svakog trenera, on je pravi zlatni dečko kojeg je nemoguće ne voljeti. Vidjelo se to kada je zabio gol protiv Bugara, slavila je cijela momčad uključujući i klupu. S ovakvim Kalinićem Fiorenitna može prema Ligi prvaka”, uputio je riječi hvale Šuker.

Hoće li Perišić igrati kao Robben, a Kalinić kao Klose, vidjet ćemo sutra u 20 i 45.

>>>Hrvatska ne može na EURO kao NAJBOLJA TREĆA, Albanci za povijest (VIDEO)


Komentari