Šuker potvrdio: Ne mogu dati Daliću ugovor sad tu na tribinama, ali do utorka…

foto: Ivan Klindić

Nakon prolaska Grka i odlaska na SP u Rusiju, Zlatko Dalić će i dalje voditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju. 

Nakon utakmice s Grčkom izborniku Zlatku Daliću je službeno istekao mandat te je sve novinare zanimalo hoće li mu vodstvo HNS-a ponuditi konačni, dugoročni ugovor. Predsjednik HNS-a Davor Šuker je otklonio sve dvojbe.

“Mogu potvrditi da će Dalić voditi reprezentaciju u Rusiji. Ne možemo mu sad tu u svlačionici ili na tribinama ponuditi ugovor, ostale su neke formalnosti koje ćemo dogovoriti sljedeći tjedan, najvjerojatnije u utorak, ali da, on ostaje izbornik”, izjavio je Šuker.

U zraku je i dalje ostalo pitanje hoće li Dražen Ladić biti među pomoćnim trenerima u novom stožeru.

“Izbornik ima svoj stručni stožer i na kraju ćemo vidjeti tko su oni, ali najvažnije je da su profesionalni i da rade svoj posao”, dodao je Šuker koji se požalio na uvjete u kojima Hrvatska igra domaće utakmice.

“Nadam se da ćemo nekako pomoći nogometu i da će se nešto promijeniti da imamo ovakav stadion u Hrvatskoj. Ne znam što je problem. Da li nemamo čelika ili betona ili ovakvih stolica? Ovo je minimum onoga što reprezentacija zaslužuje. Brzo će nam doći Liga nacija i Engleska ili Njemačka i morat ćemo se opet crveniti”.

 


Komentari