ŠUKER O IZGRADNJI NACIONALNOG STADIONA: ‘Hrvatska treba imati stadion dostojan svjetskih doprvaka’

Foto: Screenshot/YouTube

Poslije osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji aktualiziralo se pitanje izgradnje nacionalnog stadiona. Po povratku Vatrenih u Hrvatsku gradnja stadiona činila se kao državni prioritet. Međutim, kad je euforija oko uspjeha na SP-u splasnula utihnula je i priča oko stadiona.

Hrvatska reprezentacija idući mjesec započinje kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo pa je predsjednik HNS-a Davor Šuker iskoristio tu priliku kako bi pozvao predstavnike državne i lokalne vlasti da nazoče utakmici s Mađarskom u Budimpešti te tu prigodu iskoriste za razgledavanje stadiona Groupama Arena i razgovor o izgradnji novog stadiona u Zagrebu.

“Pred nama je početak Europskih kvalifikacija u koje ulazimo ponosni jer imamo daleko najuspješniju reprezentaciju, ali istodobno svjesni da nas u svakoj zemlji čeka bolji stadion nego što ga mi imamo. Wales ima nekoliko odličnih stadiona, uključujući sjajni Principality stadion u Cardiffu. Azerbajdžan će ugostiti EURO 2020. na impresivnom Olimpijskom stadionu, a Slovaci za nekoliko dana otvaraju također prekrasan novi stadion u Bratislavi. Konačno, naši susjedi Mađari izgradili su nekoliko vrhunskih zdanja, uključujući Groupama Arenu na kojoj igramo 24. ožujka”, poručio je Šuker putem službene stranice HNS-a.

“Duboko vjerujem da hrvatska reprezentacija, nakon osvojene dvije svjetske medalje i nemjerljive promocije koju je od samostalnosti donijela cijeloj zemlji, zaslužuje stadion dostojan svojih rezultata. Stoga pozivam predstavnike državne i lokalne vlasti da nam se pridruže u Budimpešti, da pogledamo zajedno Groupama Arenu i čujemo od Mađara kako su financirali i izgradili taj sjajan stadion, kao i ostale nove stadione u zemlji. Imamo odlične odnose s Mađarskim nogometnim savezom i sigurno će nam rado pomoći sa svojim znanjem i iskustvom. Neka nam Groupama Arena bude inspiracija da i Hrvatska sagradi stadion dostojan svjetskih doprvaka”, dodao je.

Groupama Arena izgrađena je za 50-ak milijuna eura u 14 mjeseci. Prima 23.000 gledatelja te je multifunkcionalna. Uz nogometne utakmice može ugostiti i koncerte, konferencije i različite druge događaje.


Komentari