Šuker navijače nazvao ‘KUKOLJEM’, ‘KUKOLJI’ odgovaraju: ‘Strpi se još malo, doć će red na nas’

Screenshot

Napravili ste od reprezentacije nekakvu mutaciju multimilijunske korporacije i OPG-a, a sada povrh svega navijače još nazivate “kukoljem”.

Jedan od vodećih ljudi HNS-a dao je izjavu za HRT, u kojoj je veličao uspjeh igrača u kvalifikacijskom dijelu natjecanja, ali imao je nekoliko bahatih, štoviše uvredljivih, riječi o navijačima. Novinar ga je priupitao hoće li i dalje regulirati odlazak navijača, Šuker je odovorio: “To sada u 11 i 15 nikoga nije briga. O tome ćemo u narednim danima. Prije svega zahvalio bi svima koji su sretni zbog Hrvatske i nadam se da ćemo se svi vidjeti u kockastim dresovima u Parizu jer smo 98′ imali najveću i najbolju navijačku skupinu i nadam se da će to tako i ostati”, kazao je Šuker vjerojatno aludirajući na nedavno zaposlene navijače HNS-a.

Ono što je slijedeće izjavio, doista ne bi trebalo izlaziti iz usta jednog od poglavara HNS-a, a najmanje predsjednika za kojeg se izdaje. Kazao je Šuker kako, “Uvijek ima žita u kukolju i to će uvijek tako biti”. To sve govori o ljudima koji upravljaju hrvatskim nogometom. Nazivati navijače “kukoljem” gotovo je rame uz rame s činjenicom da su nas natjerali da reprezentaciju nazivamo ‘prćijom’. Reći će oni, “Vi ste je sami tako nazvali”, ali ne gospodo, nismo, vi ste nas natjerali.

>>>LJUTITI HRVATSKI NAVIJAČI PORUČILI: ‘Raskalašeni poglavari HNS-a igrače pretvorili u piliće’

Ne zaboravite gospodo, da je baš taj “kukolj” razlog zbog koje postojite, baš su vas oni bodrili tamo 98′ kad smo svijetu pokazivali zube, pa i u najcrnjim trenutcima kada su se smjenjivale generacije, a igra je bila na niskom nivou. Pa bili smo u svijetu poznati kao navijači koji navijaju i kada se gubi, smijali su nam se, govorili “Kako to možete, trebate im zviždati kada gube”, a što smo mi radili? Još jače navijali. Sada kada ste gotovo privatizirali reprezentaciju, od nje napravili trgovački centar, instalirali svoje ljude po cijelom savezu tako da pomalo sličite na nekakvu mutaciju multimilijunske korporacije i OPG-a, sada povrh svega navijače još nazivate “kukoljem”.

Sliči to pomalo na neki oblik diktature koje je najbolje objasniti dvama stihovima. Prvi stih, koji se vjerojatno ori svakoga dana u Maksimiru i u Vukovarskoj, stih je Mitra Mirića, a ide ovako nekako, “Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine”. Drugi stih je iz pjesme Tram 11, Eto šta ima, a zvuči ovako, “Tko je s nama s nama je tko nije krama je”. Isprike Tramovcima što koristimo njihove stihove ovome kontekstu, ali što ćemo kada dobro opisuju situaciju u HNS-u. 

Evo, gospodo, ovo je odgovor. Navijači nisu uz vas niti će ikada biti. Nazivajte nas i dalje “kukoljem”, kramom, huliganima, probisvijetima i skupljajte naklonost malobrojne šačice navijača koje vas još prate ili koje ste kupili i brojite novac u svojim foteljama. Mi pak pjevamo naš stih, stih Parnog Valjka koji kaže “Strpi se još malo doć će red na nas”.

>>>TKO JOŠ MARI ZA NAVIJAČE? Zadnji je bio Slaven Bilić, a ‘prćija’ se samo širi

>>>PISMO JEDNOG BBB-ovca: ‘Dobili smo Arsenal, ali se još uvijek NISMO RIJEŠILI GAZDE!’


Komentari