Šuker najavio izgradnju nacionalnog stadiona: Evo gdje će se graditi i koliko će koštati!

Nakon što je po drugi put izabran za predsjednika HNS-a, Davor Šuker je poručio da kreće u projekt izgradnje stadiona za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Hrvatska nogometna reprezentacija u skoroj budućnosti trebala bi igrati utakmice na novom, nacionalnom stadionu. Potvrdio je to Davor Šuker koji je u razgovoru za SN kazao kako će savez dobiti 12,5 milijuna eura u sljedeće 4 godine na račun sudjelovanja u novom natjecanju – Ligi nacija. Plus zaradit će se i od ulaznica s atraktivnim suparnicima.

Ono što je novost je da bi se nacionalni stadion trebao graditi u Velikoj Gorici s obzirom da tamo ima dosta zemljišta za izgradnju, na čvorištu je autocesta i nedaleko od zračne luke. Kao voditelji projekta spominju se Šukerovi ljudi od povjerenja – Ivan Meštrović i njegovi mađarski partneri koji i sami grade kamp u Osijeku.

Prema najavama Šukera izgradnja nacionalnog stadiona bila bi gotova najkasnije za 4 godine, a predsjednik HNS-a osim pomoći FIFA-e i UEFA-e očekuje da će dio sredstava osigurati i lokalna zajednica. Novi dom reprezentacije trebao bi imati 35 tisuća sjedećih mjesta i zadovoljiti sve kriterije UEFA-e za međunarodne utakmice, osim za finale Lige prvaka (60 tisuća mjesta).

Stadion Eskisehira na kojem je Hrvatska nedavno igrala protiv Turske, očito se svidio čelnicima našeg nogometa, koji baš taj stadion vide kao uzor prema kojem bi se mogao graditi hrvatski nacionalni stadion. Cijena mu ne bi premašivala više od 50 milijuna eura.


Komentari