Šuker: HNS nema novca za stranca

Foto: Screenshot/YouTube

Dogodilo se očekivano, Niko Kovač više nije izbornik, a o novom se zna samo da neće biti stranac.

Novi izbornik trebao bi biti izabran 21. rujna do tada reprezentacija će biti bez kormilara. “Ovo što se dogodilo u posljednje dvije utakmice nismo očekivali. Neće biti lako u kratkom vremenu pronaći izbornika, imamo situaciju kao kad je Štimac napustio reprezentaciju u prošlom ciklusu,” počeo je Šuker i nastavio, “HNS nema novca za kvalitetnog stranog trenera pa smo skloniji hrvatskim trenerima, ime trenera ionako ne garantira prolaz dalje”, zaključio je Šuker.

Kratko je prokomentirao i razloge otkaza Kovaču. “Krenimo redom, kad bi rekli da je grupa lagana, mi to zakompliciramo. Bili smo dobro na početku, a onda u pola godine pali smo sa sigurnog prvog na treće mjesto. Imamo najbolje igrače po svjetskim klubovima s renomeom, sjetimo se Italije, tamo je sve počelo”, kaže Šuker i napominje kako čvrsto staje u obranu igrača izjavivši kako oni svi igraju po najboljim europskim klubovima, a onda kada dođu ovdje nitko nema interesa gledati ih. Zaključio je kako ovdje svi samo gledaju koliko igrači zarađuju i kako se previše dramatizira oko svega pa igrači vjerojatno jedva čekaju vratiti se svojim klubovima. Podsjetimo dečke samo da je njihov posao svojom igrom usrećiti nas navijače, a ne stalno kukati i prenemagati se na terenu.

Najavio je Šuker i uvođenje nove politike. “Više nećemo dozvoliti da se treneri izoliraju od nas. Napravit ćemo konkretnije i bolje stvari, da bolje informacije cirkuliraju, više pressica”.

Od ostavke na mjesto predsjednika također neće biti ništa. Šuker je samo napomenuo kako je on odgovorna osoba, kako mora biti odgovoran prema svom izbornom tijelu i da je rezultat puno važniji od njegove ostavke.

>>>ODLUKA: Odzvonilo Niki Kovaču

>>>Danas konačna odluka: KOVAČ BROJI SITNO


Komentari