Šuker demantirao da pregovara s Ancelottijem pa održao moralne prodike

Foto: Screenshot/YouTube

Iako smo se ponadali kako bi hrvatsku nogometnu reprezentaciju mogao voditi Carlo Ancelotti, predsjednik HNS-a Davor Šuker demantirao je napise talijanske Gazzette kako HNS pregovara s talijanskim trenerom. 

Prema pisanju Gazzette dello sport HNS je nudio Ancelottiju jednokratni aranžman, da Hrvatsku vodi samo na SP-u u Rusiji ako se tamo plasira. No, Šuker, koji rijetko ima što za reći javnosti ovaj put je, za njega ekspresno brzo reagirao, i nakon samo par sati demantirao da HNS pregovara s talijanskim stručnjakom.

“Razočaran sam što je svjetski ugledni medij kao što je La Gazzetta dello Sport izvor ovakve dezinformacije, tipične “false notizie”, kakvu uobičajeno plasiraju manje respektabilni mediji u potrazi za senzacijama. Mogu samo reći kako je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i da smo svi isključivo fokusirani na utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo”, rekao je Šuker, a onda dodao:

“Naviknuti smo da većina hrvatskih medija požuri prenijeti ovakvu neistinu – kod nas svaka vijest koja za cilj ima destabilizaciju ili omalovažavanje Saveza dobije zapaženi prostor u medijima. To, nažalost, nije ništa novoga, ali mi ćemo nastaviti raditi u interesu hrvatskog nogometa. Zato uoči ovih odlučujućih utakmica pozivam sve na zajedništvo, a medije na objektivnost i na istinu.”

Mi samo ne vidimo što bi bilo loše u tome da Ancelotti doista i preuzme reprezentaciju… Loša odluka i postavljanje na mjesto izbornika Antu Čačića najveća je destabilizacija koju je ova reprezentacija imala u ovim kvalifikacijama, a tu odluku donio je upravo Šuker u dogovoru s Izvršnim odborom.

 


Komentari