Šuker, Boban i Jarni u Beogradu obilježili 30 godina od zlata u Čileu

Sinoć je u Beogradu predstavljen dokumentarni film “Čileanci” srpskog sportskog novinara Grade Brankovića o mladoj reprezentaciji Jugoslavije koja je 1987. u Čileu postala svjetskim prvakom.

Dobar dio te reprezentacije činili su hrvatski igrači, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Igor Štimac, Dubravko Pavličić i Tomislav Piplica dok je izbornik također bio naš Mirko Jozić. U Beogradu su povodom predstavljanja filma bili Šuker, Boban i Jarni, koji su došli na druženje s bivšim suigračima Mijatovićem, Petrićem, Brnovićem…

Nekadašnji svjetski prvaci prisjetili su se svega što su proživjeli u Čileu prije 30 godina, a zanimljivo, Štimac i Boban su otkrili kako su zbog djevojaka ostali budni do 5 ujutro. Izbornik Jozić pak nije mogao zaustaviti suze kad su se okupljeni prisjetili preminulih igrača te generacije, Zorana Mijucića i Dubravka Pavličića, dok je Boban sjetnim glasom poručio: “Želimo opet zaigrati nogomet s njima, u nekom boljem svijetu”.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izjavio je da je uspjeh u Čileu ostavio veliki trag u karijerama svih koji su sudjelovali.

“Da mogu, platio bih da mi se to opet dogodi. Mi smo svi sanjali i trebao se napraviti ugođaj da to dožive i današnja djeca. S Mijatovićem sam se odmah dogovorio da se pomogne svima, tko koliko može”, kazao je Šuker.

Boban je pak istaknuo kako je ponosan na svoje prijatelje Čileance i na činjenicu da su ostali prijatelji i postali ljudi.

“Kako je lijepo osjetiti emociju i biti tu”, kazao je bivši kapetan Vatrenih.

Zanimljivo, Robert Jarni je sada u poziciji u kojoj je bio Mirko Jozić 1987. godine jer je izbornik hrvatske U-19 reprezentacije.

“Razlike su jako velike između sadašnjeg vremena i prije tri desetljeća. Kada sam odlazio od kuće u Split, morao sam se boriti da nešto imam. A djeca danas sve imaju na dlanu, nisu gladna. Oni se trebaju što više baviti sportom. A film šalje jako lijepu poruku”, zaključio je Jarni.

 


Komentari