Subašić otkrio zašto Hrvatska pod Dalićem igra vrhunski, a pod Čačićem je bila prosječna

foto: Ivan Klindić

Vratar hrvatske reprezentacije prvi je od igrača otkrio zbog čega Dalićeva Hrvatska igra bolje nego pod Čačićem. 

Nakon smjene Ante Čačića Hrvatska je proigrala, to je nakon utakmice protiv Ukrajine u Kijevu i sada ove protiv Grčke svima jasno. A da i igrači isto razmišljaju potvrdio je i Danijel Subašić koji hvali novog izbornika Dalića.

“Došao je novi izbornik koji više priča s nama, radi se više taktički. Imamo mi kvalitetu, samo to treba primjeniti na terenu”, poručio je Subašić.

Ako se zna da i igračima nije dobro “sjeo” Čačić, postavlja se pitanje zbog čega su u HNS-u toliko dugo čekali da ga smijene. Možda upravo zbog kritika koje je od prvog dana dobio Čačić da nije dorastao poslu, a Mamić, Šuker i ostali nisu htjeli ispasti u krivu ili su bili slijepi i mislili da će bilo tko moći voditi momčad s ovako dobrim pojedincima.

Dakako, ne treba padati sada u euforiju, jer je i sinoćnja Hrvatska pokazala neke nedostatke u obrani. Također, u obzir treba uzeti i činjenicu da je nakon 2013. maksimirski stadion ponovno bio pun kao šipak te je i odlična atmosfera sigurno potaknula igrače na veći angažman, što je nakon utakmice i potvrdio Ivan Perišić.

“Napravili smo pritisak od prve minute, dogovorili smo se da ćemo ih stisnuti, a uvijek je lakše igrati pred ovakvom publikom, što nije bio slučaj u zadnje dvije godine. Dobili smo snažan poticaj s tribina i samo tako možemo napraviti velike stvari. Ovo je sigurno bilo najbolje izdanje Hrvatske u ovom kvalifikacijskom ciklusu i sada treba tako nastaviti. Puno je lakše nama ofenzivcima kada svi pokušavaju igrati, već od zadnje linije. Neke smo akcije uigravali na treningu i bio je užitak igrati”, kazao je Ivan.

 


Komentari