STVAR JE VEĆ GOTOVA? Brekalo gotovo sigurno ide iz Dinama, ali motivi su mu malo nejasni

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Iako se tehnički gledano sve može još okrenuti i završiti u Dinamovu korist, jednom kada ovakve glasine počnu kružiti stvar je zapravo već gotova.

Kako se brzo zahuktala, tako se brzo i završila saga oko odlaska Josipa Brekala iz Dinama. Iako se tehnički gledano sve može još okrenuti i završiti u Dinamovu korist, jednom kada ovakve glasine počnu kružiti stvar je zapravo već gotova. Obitelj Brekalo je odbila potpisati novi ugovor s Dinamom i to, kako su kazali, ne zbog novca već zbog toga što Josip ne igra u prvoj momčadi. Jasno je kako je riječ o velikom talentu, ali niti jedan trener neće postaviti 17-godišnjaka u prvu momčad bez da ga prije toga dobro uigra s ostatkom momčadi, a budimo realni Brekalo se nije mogao uigrati s A momčadi u kratkom vremenu koje provodi s njima.

No, da se vratimo na temu. Brekalo je, prema pisanju 24sata, pred transferom u Bayern. Kako tvrde njegovi bližnji Bayern je pokucao na vrata Brekalovih prije otrprilike tjedan dana kako bi se s ocem dogovorili za transfer.

Bayern je za njega pokazao interes još davnih dana, a potvrdu da ga se mora kupiti dobili su kada ih je Brekalo rasturio u juniorskoj Ligi prvaka prošle jeseni. Prvo je izborio jedanaesterac, a potom i zabio pobjednički gol kojim je Dinamo slavio 2:1 nad Bavarcima.

Brekalovi su navodno dogovorili prelazak Josipa u Bayern, ali jedna stvar ostaje malo nejasna i kontradiktorna. Otac je prije nekoliko dana kazao kako neće potpisati s Dinamom jer ne igra dovoljno, te kako nije riječ o novcu, a za Bayern bi potpisao. Brekalo se u Bayernu neće naigrati barem sljedeće dvije godine i toga su vjerojatno svjesni, što bi na koncu značilo da je ipak novac u pitanju.

Kažemo, još ništa nije riješeno i još se sve može okrenuti u korist Dinama i Brekala kojeg bi čekala svijetla budućnost samo da ostane još koju godinu na Maksimiru. Neka samo pogleda što se događa Muriću u Ajaxu gdje je konkurencija puno slabija nego u Bayernu.


Komentari