ŠTO SE TO DOGAĐA S DINAMOM? U jednom danu riješili se dvojice perspektivnih mladića (FOTO)

FOTO: LEGIA VARŠAVA

Sve je to koliko-toliko prihvatljivo kada vam igrače ‘kradu’ klubovi kao što su Ajax, Barcelona, Wolfsburg, Roma, Inter, ali kada vam mlade igrače odvede poljska Legija…

Proteklih smo se godina nagledali kako nam strani klubovi otimaju mlade i talentirane igrače, a potom i uglavnom unazađuju, guše i ne daju im dovoljno prilika za adekvatno nogometno sazrijavanje. Sve je to koliko-toliko prihvatljivo kada vam igrače ‘kradu’ klubovi kao što su Ajax, Barcelona, Wolfsburg, Roma, Inter, ali kada vam mlade igrače odvede poljska Legija, onda bi se doista trebali zapitati.

Ipak i to smo doživjeli, Dinamo je izgubio dvojicu talentiranih mladih igrača, Tina Matića (18) i Sandra Kulenovića (16) i to bez odštete. O Kulenoviću smo pisali ranije, a službena potvrda da je uz njega  Matić napustio Maksimir i potpisao za varšavski klub iznenadila je sve. Za dvojicu perspektivnih mladića očito nije bilo mjesta u Dinamu, ali prodaja u klub koji je statusom gori od Dinama (Legija je 72. momčad prema UEFA-inoj rang listi, a Dinamo 61. momčad) i ligu koja je slabije rangirana od HNL-a, naprosto nema smisla. No, što je tu je, ima jedna stara, otrcana poslovica, “za prosutim mlijekom ne vrijedi plakati”, pa tako ne vrijedi previše debatirati oko odlaska ovog dvojca. Dinamo očito s njima nije imao planove, pa je logično da su potražili riješenje.

FOTO: LEGIA VARŠAVA
FOTO: LEGIA VARŠAVA

Kulenović je tako potpisao s Legijom na tri godine, a Matić će ugovor odrađivat čak četiri godine. Kulenović je 27 nastupa za Dinamo zabio je 22 pogotka i upisao 11 asistencija, isto tako naglasiti treba kako je Sandro član U-17 reprezentacije Hrvatske. Tin Matić igrao je za juniore Dinama, kao i za Dinamo II, a igrao je i za U-19 reprezentaciju za koju je igrao u 11 susreta i postigao šest pogodaka. Prošao je i sve selekcije u reprezentacija od U-14 do U-19.

>>> EGZODUS MLADIH IGRAČA: Nakon Brekala Dinamo napustio još jedan izvanserijski talent (FOTO)


Komentari