SRNA JE LJUDINA KAKVE NEMA: Čačić otkrio što mu je rekao na očevom pogrebu…

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Čačić je po povratku održao medijsku konferenciju na kojoj je otkrio kako je Darijo i kakvi su planovi za utakmicu s Češkom.

Izbornik hrvatske nogometne vrste, Ante Čačić, vratio se u kamp reprezentacije u Deauvilleu nakon što je otputovao u Metković s HNS-ovom delegacijom na posljednji pozdrav Uzeiru Srni, ocu Darija Srne, kapetana reprezentacije. Čačić je po povratku održao medijsku konferenciju na kojoj je otkrio kako je Darijo i kakvi su planovi za utakmicu s Češkom.

“Darijo je jaka osoba, ali znao je kako mu je otac na odlasku, no, svejedno je bol velika. Vjerujem da će se Darijo što prije priključiti momčadi. Razgovarali smo i sve će učiniti da dođe već večeras“, kazao je Čačić.

Češka je odigrala dobru utakmicu protiv Španjolske i zapravo iznenadila neutralizacijom španjolskih napada. “Za nas je utakmica s Češkom najvažnija, oni planiraju ići što je moguće dalje, a to su i dokazali u utakmici sa Španjolskom. Igraju organizirano, moderno i brzo i njihovu kvalitetu treba poštovati. Mi moramo igrati kao što smo igrali u prvoj utakmici”, kazao je izbornik.

Facebook
Facebook

Izbornik je uvjeren da je do utakmice ostalo dovoljno vremena za dobru pripremu. “Znamo dosta o Česima, skautirao sam ih ja u Pragu, a Ante ih je gledao jučer. Danas ću pogledati snimku utakmice sa Španjolskom, a razgovarat ću i sa skautima. Imamo dovoljno vremena, pripremamo se i bit ćemo spremni za dvoboj”, veli Čačić, pa napominje kako je protiv Turske bilo manjih propusta, ali da o njima ne želi u medijima.

>>> NEVJEROJATNI DETALJI IZ ŽIVOTA UZEIRA SRNE: Četnici su mu ubili obitelj, a jedan detalj posebno je potresan…

“Najviše se bojim ove utakmice”

Potom je komentirao i ulogu vođe momčadi Luke Modrića. “Uoči prvenstva sam rekao da ću graditi igru oko Luke, on je važan lider na terenu, ali i izvan njega. On je izvanserijski igrač koji kada igra dobro cijela momčad igra dobro. Predbacivali su mu da ne ide dovoljno u završnicu, ali sada je i to otišlo na njegovu stranu. Računamo s tim da će igrati cijelo prvenstvo, ali promatrat ćemo njegovo emocionalno i fizičko stanje ipak je igrao puno utakmica”, kazao je Čačić.

Na koncu Čačić se još jednom dotakao utakmice s Češkom i naglasio jednu važnu činjenicu. “Važno je naglasiti kako je Rosicky strašno važan za Češku, kao i vratar Čech. Igračima pokušavam pokazati njihove slabosti. No, najviše se bojim ove utakmice. O Turskoj se govorilo pola godine i samo se čekalo to otvaranje, a kao da smo zaboravili na ove dvije utakmice. Česi zaslužuju veliko poštovanje”, završava Čačić.

>>> O NJEMU BRUJI CIJELI SVIJET: Oglasio se navijač koji je uletio na teren i zagrlio Modrića (FOTO)


Komentari