Španjolsko tužiteljstvo podignulo prijavu protiv Luke Modrića!

Kako pišu vodeći španjolski mediji, tužiteljstvo u Madridu podiglo je prijavu protiv Luke Modrića kojeg sumnjiče da nije platio porez u visini od najmanje 870.728 eura u razdoblju između 2013. i 2014. godine. 

Ugledni madridski dnevnici Marca As navode kako je Luka prijavljen nakon istrage poreznih inspektora koja je započela u siječnju 2016. godine. Osim njega, podnijeta je tužba i protiv njegove supruge Vanje, direktorice tvrtke pod imenom Ivano S.a.r.l., za koju istražitelji sumnjaju da ju je Modrić osnovao u Luksemburgu i koja navodno nije postojala u trenucima kada je hrvatski veznjak potpisao za Real 2012. godine.

Modrića se sumnjiči da u poreznoj prijavi za 2013. godinu nije prijavio prihod od komercijalnih prava i da mu se novac slijevao na račun u Luksemburg. Modrić nije jedini igrač Reala koji je utajivao porez, jer je jučer objavljeno kako je Marcelo priznao utaju od gotovo pola milijuna eura.

Nakon što je u Hrvatskoj izbjegao odgovornost te postao svjedok na suđenju Mamiću u izvlačenju novca iz Dinama, ostaje za vidjeti hoće li Modrić odgovarati za utaju poreza u Španjolskoj.

 


Komentari