Dani Olmo dobiva hrvatsko državljanstvo, no razlog je neuobičajen!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Španjolski nogometaš i igrač Dinama Dani Olmo (19) uskoro bi trebao dobiti hrvatsko državljanstvo, potvrdili su iz Dinama. 

Povijest je pokazala da Dinamovi igrači koji su dobivali državljanstvo su postajali Hrvati iz jednog jedinog razloga – kako bi imali priliku nastupati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Mlađahni Olmo pak državljanstvo će dobiti iz drugog, pomalo neuobičajenog razloga za naše prilike.

“Istina, radimo na tome da Dani Olmo dobije hrvatsko državljanstvo i po tom pitanju već smo poduzeli neke predradnje, a koliko će to trajati, teško je reći. No moram naglasiti kako je Olmu – koliko ga poznajem – ipak najveća želja nositi dres Španjolske. Ovim činom mi iz kluba željeli smo mu izraziti poštovanje i zahvalnost, a dečko je ipak stanovnik Zagreba. I njemu je drago što je pokrenuta te procedura oko državljanstva, a usput ga moram pohvaliti kako jako dobro govori hrvatski jezik”, kazao je direktor Dinama Tomislav Svetina za tportal.

Mladi veznjak, koji je rođen u katalonskom gradu Terrassa, dakle nema cilj igrati za Hrvatsku. Barem ne zasada, jer se nada da može izboriti dres Španjolske. No, što će se dogoditi u slučaju da ga Španjolci ne budu htjeli? Hrvatska trenutačno ima vrhunske igrače u veznom redu, no prednost Olma je mladost, jer godine vrhunskog nogometa su tek pred njim.

Olmo je u Dinamo došao 2014. godine, kao 16-godišnjak, napravivši potez koji je iznenadio mnoge, zbog toga što je bio jedan od ponajboljih igrača u Barceloninom podmlatku.

“Dolazak u Dinamo najbolja je opcija za moj nogometni razvoj. Ovdje su uvjeti za mlade igrače sjajni, odlično se radi, a mladi igraču rano dobivaju priliku u seniorskom nogometu. Ovdje su igrali igrači kao što su Modrić, Halilović, Kovačić, Mandžukić, Lovren, a danas igraju u Realu, Barceloni, Interu, Liverpoolu i Atleticu, tako da je jasno da sam došao u dobru sredinu”, kazao je po dolasku u Dinamo mladi Španjolac.

 


Komentari