ŠOKANTNO OTKRIĆE HRVATSKE POLICIJE O HULIGANIMA: U zadnji tren spriječili katastrofu!

Facebook

Utakmica je mogla završili puno gore da se u posljednji trenutak nije dojavila ova informacija.

Kako smo ranije pisali, huligani su imali tri scenarija koja su planirali provesti na utakmici Hrvatske i Češke, no dva su na svu sreću spriječena. Kada se bolje razmotri situacija, možemo biti sretni  što je bila samo bakljada i tučnjava, ma koliko to bizarno zvučalo. Jedan od planova bio je iscrtavanje slova “U” na tribinama, a drugi je bio utrčavanje na teren. Naime, čak pedesetak huligana imalo je namjeru utrčati na teren, ali to je u zadnji trenutak spriječeno.

Policija i službe sigurnosti HNS-a u zadnji su trenutak uvjerila francusku žandarmeriju da postave policijski kordon ispod tribine kako bi se spriječio ulazak na teren, prenosi Net. 

>>> SCENARIJ KOJI TJERA STRAH U KOSTI: Da bakljada nije uspjela, Huligani bi napravili nešto jezivo

No, bakljadu i tučnjavu nisu zaustavili. Baklje koje su bile skrivene ispod sjedala završile su na terenu, a tučnjava se na koncu također odvila i baš zbog nje su huligani uspjeli neometano izaći sa stadiona.

Francuzi odradili katastrofalan posao

Kako francuska policija nije napravila dobar posao, hrvatska policija razmatra opciju da se protiv huligana pokrene postupak ovdje u Hrvatskoj, a jedna od opcija jest optužba za povredu ugleda RH za što se dobija kazna do godine dana zatvora.

“Za to je potrebno da im u Francuskoj na teret stave kazneno djelo ili prekršaj koji je kažnjiv i kod nas, te da postoje zakonski uvjeti za preuzimanje kaznenog progona”, objasnili su iz Ravnateljstva policije.

Odbili pomoć hrvatske policije

Spomenimo i kako francuska policija još uvijek nije dostavila hrvatskoj policiji snimke nadzornih kamera sa stadiona kako bi lakše identificirali huligane. No, dio njih ipak su uspjeli identificirati na razne druge načine, pa se tako doznalo da je dio njih došao iz Splita, Kaštela, Pule, Vukovara i Osijeka.

Nitko od njih se još nije pojavio na hrvatskoj granici zato se vjeruje da se još nalaze u Francuskoj, što bi značilo kako se spremaju novi neredi, a hrvatska policija pokušala je to spriječiti tako što je kanila poslati 30 promatrača koji bi trebali tražiti huligane, no, francuska policija je to odbila. “Ne možemo samoinicijativno slati hrvatske policajce u Francusku, već to mora biti učinjeno u okviru dogovora s tamošnjim kolegama. A tog dogovora nema”, priznaju u Ministarstvu unutarnjih poslova.

>>> MA OVO JE NEMOGUĆE! Ovi huligani uopće nisu iz Hrvatske, evo odakle su zapravo (FOTO)

>>> BIVŠI NAVIJAČ PROGOVORIO O DRUGOJ STRANI NAVIJANJA: ‘Reći ću vam istinu o divljanju na tribinama’


Komentari