SLOVAČKA POBIJEDILA ZBUNJENU RUSIJU: Hamšik zabio fantastičan gol iz suprotnog kuta! (VIDEO)

SCREENSHOT

Pred sam kraj prvog dijela, ruska obrana je zaspala, Slovaci su brzo izveli korner, a Hamšik je s lijeve strane fantastično pogodio u suprotni kut uz pomoć vratnice.

U prvoj utakmici 2. kola skupine B Slovačka je svladala Rusiju 2-1 i vratila se u igru za osminu finala, a Rusima zadala glavobolje. Rusi su bolje otvorili susret, dominirali u posjedu, ali nisu to nimalo iskoristili. U 23. minuti Dyzuba je pucao dobro glavom, ali je vratar Slovačke Kozačik uspio zaustaviti njegov pokušaj. Pet minuta kasnije Smolov je pucao sa 20 metara, a lopta je pošla tik uz desnu vratnicu slovačkog gola.

https://www.youtube.com/watch?v=KUO1huVUal8

Taktika Slovaka da igraju na kontre se isplatila u 32. minuti, Hamšik je poslao sjajnu loptu iza leđa ruske obrane, Vladimir Weiss je utrčao, zatim jednim potezom prevario obojicu ruskih braniča, i lagano pogodio u suprotni kut za vodstvo 1-0. Pred sam kraj prvog dijela, ruska obrana je zaspala, Slovaci su brzo izveli korner, a Hamšik je s lijeve strane fantastično pogodio u suprotni kut uz pomoć vratnice.

U 54. minuti Slovaci su opet zaprijetili nakon kontre, Kucak je pucao jako, a Akinfeev prvo odbio loptu u zrak, a zatim i izbacio preko grede u korner. Rusi su zaprijetili u 67. minuti, nakon dobre akcije pucao je Smolov, ali je Durica uklizavanjem blokirao udarac, koji bi vjerojatno završio u mreži. Nadu Rusima u 80. minuti vratio je Glušakov, koji je nakon dobrog kombiniranja, glavom pogodio mrežu i smanjio na 2-1.

Nakon toga Rusi su potpuno pritisnuli Slovake, tražeći izjednačujući pogodak, pa je u 86. minuti nakon dobrog kombiniranja Glušakov s vrha 16-erca pucao, ali je lopta otišla daleko od vratnice. Tri minute kasnije Dyzuba je pucao unutar kaznenog prostora, ali je obrana Slovačke izblokirala njegov udarac. Slovaci su do kraja izdržali ubačaje iz kornera i osvojili vrijedna tri boda.

https://www.youtube.com/watch?v=HxkyQG_XifQ

Druga utakmica skupine između Engleske i Walesa na rasporedu je sutra.

Osim utakmice velika pažnja medija bila je usmjerena i na ruske navijače, jer bi u slučaju novog divljanja na stadionu UEFA izbacila rusku reprezentaciju s Eura. Ipak, ovaj put to se nije dogodilo.

Inače, zbog kiše i lošeg vremena izvučen je krov na novom stadionu u Lilleu, a zanimljivo je da je ovo prva utakmica na Euru za koju nije rasprodan cijeli kapacitet stadiona. Naime, od 50.000 karata neprodano je ostalo njih 1.100.


Komentari