Sjajna vijest: Igrač Bayerna odlučio igrati za hrvatsku reprezentaciju

screenshot: Bayern.com

Odlična vijest stigla je iz Münchena. Fabian Benko (19), ofenzivni vezni nogometaš velikog Bayerna odlučio je da će igrati za hrvatsku reprezentaciju. 

Riječ je o igraču koji se pridružio Bayernu sa samo 7 godina te je prošao nogometnu akademiju bavarskog giganta. Trenutačno igra za drugu momčad Bayerna, ali igrao je i za prvu. Premijeru je imao u njemačkom kupu protiv Carl Zeiss Jene u kolovozu prošle godine te je odigrao i nekoliko prijateljskih utakmica za prvu momčad Bayerna. S obzirom na mladost Benko će biti pridružen hrvatskoj reprezentaciji do 21 godine, pa je stoga izbornik Nenad Gračan otišao u Njemačku dogovoriti sve s igračem i njegovim roditeljima i pogledati ga kako igra za drugu momčad Bayerna.

“Fabian Benko je kazao da želi igrati za Hrvatsku, roditelji također, tako da se nadam da je sve završeno te da će se to na koncu i dogoditi”, kazao je Gračan za SN.

Razlog oprezu je što se Benko već prije godinu dana trebao pridružiti reprezentaciji, trebao je doći na okupljanje pred utakmicu sa Švedskom u listopadu prošle godine pa ipak nije jer je počeo dvojiti između naše i njemačke reprezentacije.

Gračan je pogledao utakmicu i bio ugodno iznenađen viđenim.

“Posjeduje izniman nogometni duh, a prepoznatljiv je između ostalog po toj toliko spominjanoj njemačkoj disciplini. Nakon što smo odgledali utakmicu, sjeli smo s Fabianom i roditeljima. Otac to sve vodi, kao i zastupnik Christian Nerlinger, bivši igrač i sportski direktor Bayerna. Razgovarali smo skroz otvoreno, rekao sam kako smo mi vrlo zainteresirani da Fabian igra za Hrvatsku. Inače, obitelj mu je iz Svetog Martina na Muri, u Njemačku su otišli devedesetih godina. Meni je žao što već nije u našem procesu s obzirom na svoje kvalitete, s obzirom na generaciju s kojom bi igrao, tu mislim na Brekala, Moru”, dodao je Gračan koji ističe i kako je riječ o igraču sjajne ljevice, odgovoran je u igri i vrlo često dolazi u završnicu.

Na Benku je sada da ispuni dano obećanje Gračanu i konačno zaigra za Hrvatsku, jer neko novo prolongiranje sigurno će naljutiti hrvatske ljubitelje nogometa koji žele da mladić bez uvijanja se odluči i konačno zaigra za Vatrene.


Komentari