Siromašna partija i pobjeda protiv Malte, Talijani se poigravali sa živcima Hrvata

Facebook

Nakon svih mučenja znano je – Hrvatska nogometna  reprezentacija će sudjelovati na europskoj smotri dogodine u Francuskoj.

Lošom partijom,  da se ne zavaravamo, pobijeđena je u gostima Malte s 1-0 pogotkom Perišića u 24. minuti, dočim su  se Talijani igrali živcima Hrvata, jer u Rimu su Norvežani dugo vodili s 1-0 što im je bilo dovoljno za direktan plasman na Euro. No, u zadnjem dijelu utakmice Talijani su izjednačili i naposljetku poveli što je Hrvatskoj pomoglo u osigurvanju direktnog plasmana. No, strahovati za rezultat protiv Malte isto je nešto na što nismo navikli. Dobro je sve završilo kao što je moglo završiti loše…

I tako, s jednim uhom u Rimu hrvatski nogometaši započeli su utakmicu koju su morali dobiti, a na kraju  usto biti i gubitnici. Malta se, sukladno svojoj tradiciji, postavila zatvorenom i iznimnom,  borbenošću spriječavala pojedinačne proboje naših nogometaša. Bilo je udarca prema malteškim vratima, no ne odveć preciznih, pa je sve to lako pokupio malteški vratar.

No, nisu niti Maltežani mogli dugo držati usredotočenost, nakon jednog pokušaja Pjace lopta se nespretno odbila od zadnjeg malteškog reda, stigla fino ispred Perišića u zaletu i greške nije bilo. Naš najbolji igrač u zadnje dvije godine nije takvu prigodu ispustio, u 24. minuti pogodio je za 1-0. No, nekako  istovremeno je stigla vijest i da je Norveška povela u Rimu protiv Italije. Pri trenutačnim rezultatima sredinom prvog poluvremena pa sve do kraja prvog dijela – Norveška je bila direktno na Euru, Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama.

Sve ostalo nije vrijedno znatnijeg spomena, Čaćićevi izabranici su držali loptu, kombinirai, tukli čak 12 puta na vrata Malte, no sve to skupa nije bilo naročito kvalitetno.

U nastavku se zacijelo opet na hrvatskoj klupi slušalo što se događa u Rimu, a na terenu je Hrvatska i dalje kao dominirala, no sve je to bilo nekako mlako, dosadno. I nekonkretno! U 60. minuti Pjaca je izveo svoj karakteristični dribling, sjajno ubacio u petereac, malčice je zakasnio Perišić.

U 74. minuti naša je klupa saznala da je Italija izjednačila protiv Norveške. Odmah je živnula hrvatska igra, pa je dobro tukao Pjaca, no bilo je obranjivo ipak.

U 83. minuti se saznalo da je Italija  povela s 2-1. Makar bila riječ o Malti sad se moralo pripaziti da se kojim slučajem ne primi zgoditak.  Vjerovali ili ne,  pred sami kraj utakmice Malta je napala. Živom srećom Maltežani nisu vični znanju, pa je sve završilo po našim željama. Unatoč, ruku na srce, lošoj partiji na Malti.


Komentari