SESVETE ODUSTALO OD KVALIFIKACIJA: Istra ostaje prvoligaš

screenshot/youtube

Vodstvo nogometnog kluba Sesvete na hitnoj sjednici izvršnog odbora odlučilo je kako odustaju od kvalifikacija za prvu ligu sa Istrom koja stoga ostaje prvoligaš.

Sesvete je sezonu završilo na drugom mjestu, no neće se boriti za ulazak u viši rang jer njihov stadion ne zadovoljava prvoligaške kriterije, pa bi Istru morali ugostiti u Zaprešiću ili u Kranjčevićevoj ulici.

“Sesvete odustaju od kvalifikacija za popunu Prve HNL za sezonu 2015./2016., a samim time neće odigrati kvalifikacijsku utakmicu protiv NK Istre. Razlozi odustajanja su nemogućnost odigravanja utakmice na našem stadionu i ne možemo prihvatiti domaćinstvo niti na jednom drugom stadionu osim u Sesvetama,” poručili su iz kluba.

Hrvatski nogomet godinama muku muči sa lošom infrastrukturom i uvjetima, a Sesvete nije iznimka po tom pitanju. Lokomotiva svoje utakmice igra u Kranjčevićevoj, Zadar nedavno nije dobio licenciju, a očigledan problem stadiona se godinama ne riješava.

“Nadamo se da će ova odluka naići na odobravanje svih navijača našeg kluba i stanovnika Sesveta, te da će samo dodatno motivirati sve odgovorne da se u Sesvetama izgradi stadion koji bi zadovoljavao kriterije igranja u 1. HNL,” poručili su iz Sesveta.

Istra 1961 kao devetoplasirana momčad Prve HNL i Sesvete kao drugoplasirana momčad Druge HNL trebali su igrati međusobno u ‘play-offu’ za ulazak u Prvu ligu. Direktan plasman u viši rang natjecanja izborio je Inter iz Zaprešića kao prvak Druge lige, a iz Prve HNL je ispao Zadar.

 


Komentari