SENZACIJA ILI KAOS? UEFA podržava projekt nove ‘jugolige’, pobjednik ide izravno u Ligu prvaka?!

Facebook

Priča o regionalnoj ligi ponovo se zakotrljala, ali ovoga puta poznato je i kada bi trebala krenuti.

Čini se kako bi ono o čemu se nagađalo mjesecima pa čak i godinama, moglo zaživjeti već sljedeće sezone. Prema pisanjima srpskog Blica, na pomolu je pokretanje lige u kojoj bi igrali nogometni klubovi s prostora bivše Jugoslavije.

Tvrde kako će nova ‘jugoliga’ krenuti već od sezone 2017./18., a prvo bi se odigrala prvenstva, a tek potom natjecanja slično onome kao što je košarkaška ABA liga ili rukometna SEHA liga. Cilj ove regionalne lige bio bio podizanje kvalitete svih klubova i nekadašnje države i naravno više atraktivnih utakmice nekada velikih rivala. To bi na koncu privuklo i sponzore, što znači i više novca.

Isto tako, Blic tvrdi kako je iza ovog projekta stala i UEFA koja u novu ligu navodno planira uložiti tri milijuna eura i pobjedniku osigruati izravno mjesto u Ligi prvaka. Prema sadašnjim saznanjima ligu bi činilo 12 klubova, tri ili četiri iz Hrvatske i Srbije, dva iz BiH, te po jedan iz Slovenije, Crne Gore i Makedonije.

Naravno, tu dolazimo i do najvećeg problema, a to su navijači. Teško je za očekivati kako bi se utakmice prolazile bez incidenata, što bi opet značilo drastične novčane kazne za klubove, igranje pred praznim tribinama, divljanje navijača uoči i nakon utakmica, skuplju organizaciju i tko zna kakve još probleme. No, isto se govorilo i za ABA i SEHA ligu, pa je incidenata iz godine u godinu sve manje, ali na nogomet treba ipak gledati malo drugačije.


Komentari