SCHIFO OTKRIO TKO JE BUDUĆA ZVIJEZDA DINAMA: Riječ je o igraču kojeg smo već svi zaboravili

UEFA.COM

Iskusni stoper Dinama i hrvatske reprezentacije osvrnuo se na svoje polusezonsko odsutstvo te na trenutno stanje u momčadi.

Otkako se ljetos vratio u Dinamo kao veliko pojačanje, stoper Gordon Schildenfeld zbog ozlijede nije odigrao niti jednu utakmicu. No, šest mjeseci kasnije hrvatski reprezentativac oporavio se i priključio zimskim pripremama.

“Ozdravio sam; napokon… To je prvo pitanje koje mi svi postavljaju u zadnje vrijeme. Tri puta mi je “otišao” isti mišić tako da mi je stvarno već više nego dosta rehabilitacije i oporavka. Nikada u karijeri nisam bio ovako dugo ozlijeđen, nema gore stvari za sportaša i stvarno sam jako sretan što sam zdrav”, kazao je Schifo koji sada trenira s prvom ekipom i polako brusi formu za utakmice.

Kaže kako mu je ova duga pauza ipak bila motiv da sada trenira još jače. “Uvijek sam željan utakmica, treninga i pobjeda, a nakon ovakve pauze to je samo još jače. Veselim se svakom treningu i moram priznati da jedva čekam utakmice”, kaže Schifo i spominje kao ima samo par želja, “Naravno da više od svega želim biti zdrav i bez ozljeda, a onda će doći i sve ostalo. Što se tiče klupskih ciljeva to je jasno: želimo obraniti naslov prvaka i osvajača Kupa što vjerujem da i možemo napraviti”, skromnan je bio stoper Dinama.

 

Osvrnuo se Gordon i na sve jaču konkurenciju u ligi, pogotovo na Rijeku koja diše za vratom Modrima. “Rijeka je dobra momčad i po meni su naš glavni konkurent, ali uvjeren sam da smo mi bolji i da ćemo na kraju to i pokazati”, kazao je Schildenfeld.

Komentirao je i novi veliki priljev mladih igrača u A momčad, posebno je iznenadio izdvojivši jednog braniča kao veliku budućnost Dinama. “Stvarno je to neopisivo bogatstvo i vidi se da imaju golemi potencijal biti veliki igrači. Idu na svakom treningu do maksimuma, jako su svi brzi i lagani… Najbolji? Ma teško mi je uopće tako govoriti pa ću samo reći za svoju poziciju da mi se jako sviđa mali odnosno ogromni Benković. Ima baš sve potrebno za veliku karijeru”, komentirao je Schifo na službenim stranicama Dinama.

Poprilično je iznenađujuć njegov izbor za najperspektivnijeg braniča u Dinamu jer Benković već neko vrijeme nije u kadru Zorana Mamića. Iako je većinu polusezone proveo na klupi ili je dobivao malu minutažu. Mamić je Benkovića gurnuo u vatru protiv Bayerna, a tamo se Filip baš i nije pokazao, a iza toga mu se nekako izgubio svaki trag i već smo svi na njega pomalo zaboravili. No, kako je Schifo iskusni stoper vjerojatno zna prepoznati jednog takvog, a ako je u pravu onda Dinamo u neće imati previše obrambenih briga u budućnosti jer osim Benkovića u pripravi imaju i Vinka Soldu.

>>> Pročitajte kako je Zdravko Mamić postao europski kralj transfera (i ‘uspješan’ biznismen)…

>>> MAMIĆEVA NAJGORA NOĆNA MORA SE OSTVARUJE: Evo zbog koga klub ostaje bez milijuna eura! (FOTO)

>>> DINAMOV MLADI BRANIČ SRLJA U MAGLU: Ne promijeni li mišljenje karijera mu može propasti!


Komentari