SCENARIJ KOJI TJERA STRAH U KOSTI: Da bakljada nije uspjela, Huligani bi napravili nešto jezivo

FACEBOOK

Ne želimo ni pomišljati što bi se dogodilo da su provedena i druga dva scenarija.

Ma koliko god zvučalo bizarno i nevjerojatno, možemo biti sretni što je bakljada bila uspješna jer da nije, scenarij koji bi uslijedio bio bi ravan hororu. Naime, postojala su tri scenarija za prekid utakmice. Prvi, onaj koji je proveden, bila je bakljada i topovski udar, drugi plan je bio da se uz pomoć papira ili drugih rekvizita na tribini ispiše veliko slovo “U”, a treći i ujedno najgori scenari je bio ulazak dijela huligana na teren, prenosi Jutarnji.

No, to čak nije sve. Prije utakmice navodno je planirana i velika tučnjava na ulicama St.Etiennea, ali na svu sreću od toga se odustalo. Na tribinama je navodno oko pedeset huligana, a među njima najviše je bilo pripadnika BBB-a i Torcide, a nešto manje Kohorte i Armade. Huligani su par dana prije utakmice s navijačima St.Etiennea dogovorili kupnju ulaznica na tuđe ime, a čini se kako su im lokalni navijači pomogli unijeti pirotehniku na stadion, odnosno, oni su im obavili svu logistiku.

huligani
Facebook

Velika pomoć lokalnih huligana

To je vjerojatno bio razlog zbog kojeg su organizirani neredi na utakmici s Češkom, a ne s Turskom jer bez pomoći lokalnih snaga teško bi se uspjelo unijeti toliko pirotehnike. Premda je bivši navijač za Zagreb.info otkrio način kako se mogu unijeti zabranjeni predmeti na stadion, a i kontrole prilikom ulaska na stadion navodno nisu baš na razini, izvor Jutarnjeg tvrdi kako su ipak lokalni huligani odradili velik dio posla.

Spriječeni još veći neredi

Sigurnosna obavještajna agencija nekoliko dana prije utakmice prikupila je sve relevantne podatke o pripremi ovog izgreda i namjeri huligana da prekinu utakmicu. Svi podaci poslani su francuskoj policiji koja je očito bila nespremna za ovaj događaj. Ipak uspjeli su uhvatiti dio huligana na ulici, a poslali su i specijalne postrojbe uz rub terena i tako su spriječili još veće nerede.

To bi značilo kako informacija da se prije utakmice znala točna minuta prekida, nije točna jer su u tijeku utakmice, odnosno malo prije nereda raspoređeni specijalci. Ipak dio posla odradila je i hrvatska policija koja je na dan utakmice pozvala sve registrirane izgrednike da se jave u policiju, a neki su čak tamo i prespavali kako bi se spriječio mogući odlazak u Francusku.

Facebook
Facebook

Tko je izazvao tučnjavu?

Nedugo nakon što su bačene prve baklje na teren krenula je tučnjava između hrvatskih navijača. Za sada se ne zna službeno tko ju je počeo, no, nagađa se kako su tučnjavu započeli huligani kako bi napravili kaos na tribini i pokušali se kamuflirati među navijače. To im je donekle i pošlo za rukom jer francuska policija nije ni pokušala identificirati izgrednike na samom stadionu valjda u strahu od većih nereda. Zato su nakon utakmice svi navijači uključujući i huligane pušteni slobodno bez provjere. Jedan dio huligana navodno se odmah uputio prema Hrvatskoj, a policija je spremna na njihov dolazak.

>> MA OVO JE NEMOGUĆE! Ovi huligani uopće nisu iz Hrvatske, evo odakle su zapravo (FOTO)

>>> BIVŠI NAVIJAČ PROGOVORIO O DRUGOJ STRANI NAVIJANJA: ‘Reći ću vam istinu o divljanju na tribinama’

>>> NAJAVILI NEREDE ZA SLJEDEĆU UTAKMICU: Huligani objavili detaljan nacrt i poslali sablaznu poruku! (FOTO)


Komentari