Sankcije za doping: Darijo Srna pred najvećom kaznom u karijeri

Facebook

Stižu nove vijesti iz Ukrajine i slučaja dopinga bivšeg kapetana Vatrenih Darija Srne. 

Koordinator doping-kontrole ukrajinskog prvenstva Maksim Becko za tamošnje medije otkrio je pojedinosti vezane uz dopinški nalaz Darija Srne, koji je ukazao na postojanje zabranjene tvari. Naš igrač je obaviješten o nalazima doping-kontrole 18. rujna, a dobio je 10 dana za dostaviti svoje objašnjenje.

Ukrajinski nogometni savez bi odluku o kažnjavanju Srne trebao donijeti 29. rujna, dakle za tri dana, dok će UEFA donijeti vlastitu, odvojenu odluku. Loša vijest po Srnu je što je Becko kazao da i u slučaju da Srna dokaže da nije svjesno uzeo doping će svejedno morati snositi odgovornost. Nagađa se da će Srna dobiti suspenziju od jedne do dvije godine.

Liječnik Vatrenih, Zoran Bahtijarević, jedan od dopredsjednika Zdravstvene komisije UEFA-e te član Antidopinškog panela UEFA-e za Sportske novosti je kazao kako ne želi komentirati slučaj Srne, ali je istaknuo da je sportaš uvijek odgovoran ako uzme nedozvoljeno sredstvo pa čak i iz neznanja.

“Mi učimo sportaše sve ovo vrijeme da su za sve što se nađe u njihovu organizmu, odgovorni oni sami! Takva su dopinška pravila. Ne možemo, dakle, govoriti je li to pravedno ili nije, tako je. Sportaš je uvijek odgovoran. Stalno govorim svim sportašima ove rečenicu: Ako vam bilo tko nešto ponudi, pa čak ako vam to ponudi vaš liječnik, ako vam čak ponudim i ja, pitajte što je to, o čemu se radi, je li to legalna supstanca. Ako niste sigurni, nikad ništa ne uzimajte, jer ćete na kraju vi biti odgovorni! Pitajte, milijun puta pitajte. Kad je Srna u pitanju, on se uvijek, doslovce uvijek konzultirao sa mnom. Ako se pokaže točnim da je nalaz pozitivan, onda ću kazati ono što sam već kazao; uvjeren sam da je riječ o nekakvoj pogrešci”, kazao je Bahtijarević.

Bude li Srna kažnjen sa zabranom igranja dužom od godinu dana, to bi vrlo vjerojatno značio i neslavan kraj uspješne profesionalne karijere sada 35-godišnjeg igrača.

 


Komentari