SADA JE SLUŽBENO! Niko Kovač preuzeo šesnaestu momčad Bundeslige, a pogodite tko je asistent

Facebook

Nisu prošla niti dva dana otkako se počelo pričati o novom angažmanu Nike Kovača, a stvar je već riješena.

Kod Nijemaca nema puno naklapanja. Šuškanja o novom angažmanu bivšeg izbornika hrvatske repke, Nike Kovača, nisu trajala dugo, štoviše, tek par dana, a sada je službeno kako je njego novi klub Entracht. Kovač je preuzeo momčad u vrlo nepovoljnoj situaciji, a cilj će mu biti ostanak u prvoj ligi.

Kovač ima itekakvog iskustva s njemačkim nogometom. Odigrao je 241 bundesligašku utakmicu, igrao je u Bayern Munchenu s kojim je osvojio dvostruku krunu 2003. godine, igrao je u Bayeru iz Leverkusena, HSV-u i Herhi Berlin. Svoju trenersku karijeru započeo je u mladoj momčadi Red Bull Salzburga, a potom je preuzeo U-21 momčad Hrvatske da bi na koncu vodio i A momčad s kojom je igrao i Svjetsko prvenstvo.

Kovač je s Entrachtom potpisao ugovor do srpnja 2017. godine, a na klupi će mu se pridružiti, ni manje ni više, nego njegov brat Robert.

“Niko Kovač imat će zadaću probuditi momčad i osloboditi novu energiju kako bi se izbjeglo ispadanje iz lige. Uvjereni smo kako će Kovaču to uspjeti”, kazao je predsjednik Entrachta Heribert Bruchhagen.

 


Komentari