SADA JE SLUŽBENO I KRALJ TRANSFERA: Bilić za nevjerojatnu svotu ‘utopio’ zaboravljenog igrača! (VIDEO)

Facebook

Prodao ga za 11.6 milijuna eura!

Ovako nešto uspjeva samo Zdravku Mamiću. Menadžer West Hama, naš Slaven Bilić uspio je napraviti gotovo povijesni transfer. Kako kažu podatci s Transfermarkta, Nane je uspio prodati već zaboravljenog Nikicu Jelavića za nevjerojatnih 11.6 milijuna eura. Ne, nismo napravili tipfeler, Biliću je zaista pošlo za rukom ono što nije nikome u povijesti, prodao je igrača koji je ove sezone uglavnom sjedio na klupi, a odigrao je sve skupa nešto više od 800 minuta i zabio tri gola.

Govorimo o napadaču koji je već u poznim godinama (30) i koji je ponajviše poznat po podložnosti ozljedama. Spomenimo kako je West Ham za njega dao svega četiri milijuna i to na konto toga što je sezonu ranije uspio upisati osam golova u 30 utakmica. Čak je i ta cifra bila “nategnuta” jer realno plaiti i četiri milijuna eura za napadača koji je na zalasku karijere i provjereno ne zabija često je loš potez.

No, nađe se uvijek netko, da ne kažemo naivan, tko će progutati udicu i kupiti igrača što se kaže “preko Youtoubea” (svojevremeno je i Mamić to radio!), a u ovome slučaju to je bio kineski Beijing Renhe koji je za njega dao gotovo 12 milijuna eura.

 

Da stvar bude smješnija, Jelavić se preselio u drugoligaša jer je Renhe ispao iz kineske Super lige završivši prošle sezone na pretposljednjem mjestu. Osim Jelavića u Beijingu igraju i BiH reprezentativci Misimović i Salihović, a dovođenjem Jelavić se vjerojatno žele vratiti u Super ligu.


Komentari