S DINAMOM OČITO NEŠTO NIJE U REDU: Jedva svladali Split, a Mamić otkrio u čemu je problem

Facebook

Na Maksimiru se okupilo nevjerojatnih 2 745 gledatelja, a utakmicu je obilježio fantastičan gol Marka Pjace.

Još jednu tešku utakmicu odigrali su Modri, ali su na svu sreću slavili i zadržali prednost od pet bodova pred Rijekom. Na već standardno “prepunom” Maksimiru, Dinamo je krenuo po još jednu veliku pobjedu, no, nije baš išlo tako glatko kako se predviđalo.

Splitovci, trenera Gorana Sablića, igraju solidan defenzivni nogomet i znaju biti ubojiti pri kontra napadima. Što su odmah u startu i demonstrirali, ali je Schifo pravovremenim intervencijama sprječavao da stvar postane opasna. Dinamo je brzo uspostavio kontrolu i nametnuo ritam igre. Napadao je Dinamo iz svih oružja, pokušavali su Musa, Rog, Soudani, ali prvo poluvrijeme bilo je izrazito neefikasno.

U nastavku utakmice prvu priliku imao ponovno Musa, ali mu je Zagorac skinuo udarac. Do toliko očekivanog vodstva Dinamo dolazi u 63. minuti i to fantastičnim golom Marka Pjace. Šovšić mu šalje loptu na rub kaznenog prostora, Pjaca fintira Miljkovića, izvlači se malo prema sredini, puca i gađa suprotni kut. Neobranjivo. Pjaci je ovo prvi gol na Maksimiru još od prošle sezone, a prvi mu je gol i u nastavku ove sezone.

[VIDEO] Ne možemo prestati gledati golčinu Marka Pjace za pobjedu i tri nova boda protiv RNK Split!We can't stop watching fantastic goal by Marko Pjaca for our 1:0 win over RNK Split!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Sonntag, 28. Februar 2016

Split se potom morao otvoriti, ali Modri to nisu znali iskoristiti. Već u 70. minuti pokušao je Špehar, ali Eduardo je bio miran. Prava drama odigrala se u nastavku utakmice i to nećete vjerovati zbog koga. Naime, utakmicom je ponovno dominirao sudac, Andrej Burilo. Prvo, kritetiji su mu tijekom cijele utakmice bili nejasni, a zbog toga su ponajviše ispaštali gosti, a onda je na kraju utakmice propustio dosuditi dva penala. Jedan za Dinamo nakon što je Zagorac napravio prekršaj na Hodžiću, a drugo nakon što je Eduardo sapleo Bagarića.

Mamić otkrio u čemu je problem

Dinamo je utakmicu uspješno priveo kraju i upisao vrijedna tri boda, ali jasno je kako nešto nije uredu s Dinamom, a što to nije uredu otkrio je i Mamić nakon utakmice.

“Ostvarili smo tešku i važnu pobjedu, a Split je bio čvrst, stabilan i kompaktan, kakav smo i mislili da će biti. Stvarali smo pritisak, imali par prilika koje nismo iskoristili, a u nastavku nismo bili tako organizirani i radili su nam dosta problema”, rekao je Mamić pa otkrio u čemu je griješio do sada, “Mislim da sam i ja danas pogriješio u nekim idejama, a svaka škola je dobra; posebno kada se svejedno dobije. Koje greške? U nekim trenucima pokušavam dati svima minutažu pa nedostaje uigranosti i jednostavno to više ne mogu tako raditi“, zaključio je Mamić, prenosi goal.com.


Komentari