Ronaldo osvojio petu zlatnu loptu, Modrić najbolji veznjak svijeta!

foto: EPA

Portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo peti put u karijeri osvojio je ‘Zlatnu loptu’ koju dodjeljuje France Football, dok je najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić zauzeo peto mjesto.

Ronaldo je Zlatnu loptu osvojio i prošle godine, te 2008, 2013 i 2014. godine. Pet naslova ima i Lionel Messi (2009, 2010, 2011, 2012, 2015) koji je ove godine osvojio drugo mjesto. Treći je bio Neymar, četvrti Gianluigi Buffon, a sjajno peto mjesto pripalo je Modriću. Luka je ujedno i najbolji vezni igrač svijeta. Modrić je jedini Hrvat na popisu 30 najboljih nogometaša svijeta, a iza sebe je ostavio velika nogometna imena poput Antoinea Griezmanna, Edena Hazarda, Edisona Cavanija, Luisa Suareza…

Ovo je Ronaldu druga nagrada ove godine nakon što je najboljim nogometašem svijeta proglašen i u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Portugalac je u protekloj sezoni osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo, europski Superkup, španjolski Superkup, a bio je i najbolji strijelac ‘Champions League’.

“Presretan sam, ovo je sjajan trenutak. Zahvaljujem se suigračima iz Reala što su mi pomogli osvojiti ovu nagradu. Iza nas je sjajna sezona, osvojili smo Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo,” kazao je Portugalac koji je nagradu preuzeo u društvu majke Marije Dolores i najstarijeg sina Cristiana Jr.

Svečanost je održana na Eiffelovom tornju u Parizu, a program je vodio bivši francuski reprezentativac David Ginola.

Zlatna lopta France Footballa dodjeljuje se od 1956. godine, a prvi pobjednik bio je Stanley Matthews iz Blackpoola. Od 2010. do 2015. France Football i FIFA su zajedno dijelili nagradu, a nakon čega su se razišli.

POREDAK:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
2. Lionel Messi (Barcelona)
3. Neymar (Paris Saint-Germain)
4. Gianluigi Buffon (Juventus)
5. LUKA MODRIĆ (Real Madrid)
6. Sergio Ramos (Real Madrid)
7. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)
8. N’Golo Kanté (Chelsea)
9. Robert Lewandowski (Bayern Munich)
10. Harry Kane (Tottenham)...


Komentari