Robert Prosinečki je novi izbornik reprezentacije BiH!

Foto: Screenshot/N1

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NS BiH Robert Prosinečki izabran je za novog izbornika seniorske reprezentacije te zemlje. 

Čak 3 mjeseca trajala je sapunica oko nasljednjika Mehmeda Baždarevića. Na vruću klupu tako će sjesti hrvatski stručnjak, koji je ovim izborom pobijedio jedinog oponenta, Amara Osima, sina proslavljenog Ivice Osima. Izvršni odbor NS BiH odlučio je kako su zahtjevi i planovi Prosinečkog bili dovoljno uvjerljivi te su nakon obavljenih razgovora i uvjeta i planova obaju kandidata čelnici saveza dali prednost Žutom.

Prosinečki će biti pod velikim pritiskom rezultata, jer se BiH nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, a dobar dio BiH javnosti bio je protiv njegovog izbora, a za Amara Osima. Svaki imalo lošiji rezultat Prosinečkog će sigurno biti pod posebnim povećalom, no toga je valjda bio svjestan kad je odlučio preuzeti reprezentaciju naših susjeda.

Prosinečkog već krajem ovog mjeseca očekuje prvi ispit, s obzirom na to da reprezentacija BiH 28. siječnja gostuje kod SAD-a u Los Angelesu, a tri dana kasnije igra prijateljski meč s Meksikom u San Antoniju.

Podsjećamo, Robert Prosinečki rođen je 12. siječnja 1969. godine, a u nogometnoj karijeri igrao je za Dinamo, Crvenu zvezdu, Barcelonu, Sevillu, Standard iz Liegea, Olimpiju… U trenerskoj karijeri vodio je Crvenu zvezdu i Kayserispor, a posljednji angažman imao je u Azerbejdžanu, gdje je bio izbornik te reprezentacije tri godine.


Komentari