Reprezentacija s 13 Dinamovaca putuje u Argentinu, Hajdukovcima zabranjen odlazak!

Hrvatska reprezentacija do 15 godina od 5. do 19. studenog u Argentini će igrati na Južnoameričkom prvenstvu, a među reprezentativcima neće biti igrača Hajduka. 

Naša mlada reprezentacija je uz Češku poseban gost turnira na kojem će se za naslov boriti uz deset reprezentacija s tog kontinenta. Hrvatska će pod vodstvom izbornika Mladena Ivančića zaigrati u skupini B te će snage odmjeriti s Peruom (6. studenoga, 18:45), Venezuelom (8. studenoga, 18:45), Brazilom (10. studenoga, 21:00), Bolivijom (12. studenoga, 18:45) i Ekvadorom (14. studenoga, 18:45). U polufinale će se plasirati dvije najbolje momčadi iz svake skupine.

Ono što bode oči je što u reprezentaciji neće biti Hajdukovih mladih igrača, kao i onih koji igraju u inozemstvu. Naime, pet mladih Hajdukovih igrača nije dobilo dozvolu kluba da otputuju s reprezentacijom. Nadamo se samo da je razlog natjecateljske prirode, a ne da se preko dječjih leđa rješavaju nesuglasice između Hajduka i Dinama. Upitali smo glasnogovornika HNS-a Tomislava Packa zašto su u Hajduku zabranili svojim mladim igračima odlazak.

“Kako se u ovom slučaju ne radi o službenom terminu koji je u kalendaru natjecanja, Hajduk, ali i Bayern i Augsburg nisu htjeli pustiti svoje igrače. Iz Hajduka nam nisu davali razloge, već samo obavijest da njihovih igrača neće biti. Što se tiče događanja na derbiju, ovo nema veze s tim, jer su obavijest o zabrani iz Hajduka poslali još prije derbija”, kazao nam je glasnogovornik HNS-a.

Okupljanje je na rasporedu 1. studenoga, kada se kreće na put, a pozvani su Mislav Zadro (Dinamo), Dino Mizić (Dinamo), Filip Brekalo (Dinamo), Domagoj Jerbić (Dinamo), Marko Novak-Stanko (Dinamo), Marko Milošević (Osijek), Tomislav Duvnjak (Dinamo), Roko Šimić (Lokomotiva), Ivan Šaranić (Dinamo), Lovro Bošnjak (Dinamo), Martin Baturina (Dinamo), Ivan Kovač (Zagreb), Noel Bilić (Istra 1961), Bartol Barišić (Dinamo), Viktor Kanižaj (Dinamo), Ante Crnac (Dinamo), Duje Škugor (Šibenik), Luka Išlić (Lokomotiva), Andrea Parezanović (Istra 1961) i Dominik Braun (Dinamo).

Klupsku dozvolu za sudjelovanje na natjecanju nisu dobili Gabrijel Vidović (Bayern München), Gabrijel Marušić (Bayern München), Franjo Ivanović (Augsburg), Mate Vukman (Hajduk), Ivan Ćubelić (Hajduk), Karlo Čović (Hajduk), Leonardo Petrović (Hajduk) i Robert Pelivan (Hajduk).


Komentari