REPKA U VELIKIM PROBLEMIMA: Pivarić je otpao za Euro, a nevjerojatno je tko bi ga mogao zamjeniti

Facebook

Opet se vraćamo na staru boljku, tko će igrati lijevog beka? U rotaciji su trenutno četvorica igrača, ali nažalsot niti jedan nije dovoljno konkurentan za nastup u reprezentaciji na Euru.

Taman što smo dobili kvalitetnog lijevog beka u liku Josipa Pivarića, ponovno smo na mukama. Pivarić je na Dinamovim pripremama u Španjolskoj zaradio tešku ozljedu prednjih križnih ligamenata koljena i vjerojatno ga neće biti do kraja sezone, što znači da neće ići na Europsko prvenstvo u Francuskoj. Dinamo je još koliko toliko pokriven na toj poziciji, a za HNL im realno niti ne treba klasa baš na svakoj poziciji, no, repki treba želi li ostati konkurentna na Euru.

Opet se vraćamo na staru boljku, tko će igrati lijevog beka? U rotaciji su trenutno četvorica igrača, ali nažalsot niti jedan nije dovoljno konkurentan za nastup u reprezentaciji na Euru, no, što je tu je, mora se raditi s onime što imate na predispoziciji. Čačić na raspolaganju ima Ivana Strinića, Marina Leovca, Danijela Pranjića i Hrvoja Milića.

Pa krenimo redom. Ivan Strinić je trenutno član prve momčadi Serie A, Napolija, što ne zvuči nimalo loše, ali loše zvuči činjenica da je odigrao svega osam utakmica ili još gore samo 546 minuta. Strinić je još u pristojnim godinama za nogometaša, tek mu je 28, a s druge strane, za nogometaša u najboljim godinama sjednje na klupi znači jedino – propast. Teško je povjerovati kako je bek koji je bio standardni kod Bilića i koji ima iskustvo od 33 utakmice u dresu repke, vjerojatno najslabiji odabir za zamjenu. Još je nevjerojatnija činjenica da prednost pred njim imaju igrači za koje do prije sezonu dvije nismo ni znali (Leovac) i igrači na koje malo malo zaboravimo da postoje (Milić).

Nadalje, tu je Marin Leovac, on je vjerojatno najbolji izbor za lijevog beka jer je ove sezone u dresu PAOK-a imao pristojnu minutažu, s obzirom da je gotovo pola sezone bio ozljeđen. Odigrao je ukupno 23 utakmice, ali problem je što ih nije odigrao na lijevom beku već u malo ofenzivnijoj ulozi, onoj krilnoj. No, kako god se okrene, ostane li Leovac zdrav, trebao bi biti prva opcija.

Jedan od najdugovječnijih reprezentativaca na lijevoj strani je Danijel Pranjić. Iako je već zagazio u 35. godinu, Pranjić je standardni igrač u svom Panathinaikosu, a u 25 nastupa koliko je imao ove sezone, upisao je tri asistencije. Pranjića u klubu rotiraju na nekoliko pozicija, igrao je beka, lijevo krilo pa čak i polušpicu i centralnog veznog. No, to ne čudi toliko jer je Pranjić kroz karijeru pokazao kako je versatilan igrač, ali činjenica da sve teže izdražava ritam utakmica mogla bi biti velika kočnica za Euro.

Ostaje nam još povremeni reprezentativac Hrvoje Milić. On je cijelu sezonu standardni na lijevom beku u Hajduku u kojeg je došao ljetos iz Rostova. Milić je u najboljim godinama, tek je zašao u 27. godinu. Na poziciji lijevog beka uspio je upisati tri asistencije i jedan pogodak. Njega svakako treba uzeti u obzir jer se pokazao kao jedan od najboljih igrača Hajduka ove sezone, no, prvenstvo je još daleko, a Milićev poziv u repku ovisit će vjerojatno o njegovim partijama na proljeće.

Iako se, kada se ovako posloži, možda čini kako deficita na lijevom beku nema, razložimo li malo stvari opcije nam i nisu baš najbajnije. Uzmemo li u obzir da nam ostatak momčadi igra po najboljim europskim klubovima ili u Dinamu, da uglavnom svi igraju u dobrim formama i u kontinuitetu, onda nam je jasno kako od ove četvorke poziv u repku zaslužuju eventualno Leovac i Milić, ali samo kao rezerve.

Komentari