REPKA DOBILA NOVE DRESOVE: Igrači su oduševljeni, a dresu je dodano par zanimljivih detalja (FOTO)

Facebook

Domaći dres bit će već standardno sastavljen od crvenih i bijelih kockica, dok će gostujući biti u potpunosti plavi, ali podlogu će također činiti kockice.

Do Europskog prvenstva u Francuskoj dijeli nas nešto manje od tri mjeseca, a reprezentacija će na natjecanju igrati u novim dresovima. Nike je predstavio novi dres u kojemu će Čačićevi odabranici nastupiti na Euru, a novi dres sadrži suptilne, ali pametne izmjene na već dobro poznatom uzorku šahovnice.

I na gostujućem i na domaćem dresu prevladavaju kockice koje su simbol Hrvatske već stotinama godina. Domaći dres bit će već standardno sastavljen od crvenih i bijelih kockica, dok će gostujući biti u potpunosti plavi, ali podlogu će također činiti kockice. Jedan od novih detalja jest blaga zakrivljenost kockica koja asocira na vijorenje zastave na vjetru.

Igrači oduševljeni

“Mi smo zemlja koja nogomet doživljava iznimno strastveno, a šahovnica na našim dresovima govori toliko puno priča o našoj zemlji i o našoj reprezentaciji”, rekao je Luka Modrić te dodao: “Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima.”

“Jedva čekam odigrati utakmicu u novom dresu”, rekao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, stoji na službenim stranicama Saveza.

novi dres HNS
HNS-CFF.HR

Domaći dres

Novi domaći dres s crveno bijelim kvadratima ima moderan V izrez oko vrata s crvenim i plavim obrubom. Plava pruga na bočnim stranama kreće od pazuha i proteže se do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu, osiguravajući još bolju ventilaciju i prozračnost. Uz to, dres na leđima ima natpis “Hrvatska” koja simbolizira ponos s kojim svi reprezentativci istrčavaju na teren i bore se za uspjeh svoje zemlje. Hlačice uz domaći dres su bijele s plavom prugom sa strane koja se povezuju s prugama na majici te funkcionira na isti način.Uzorak crveno bijelih kvadrata je i na štucnama domaćeg kompleta.

HNS-CFF.HR
HNS-CFF.HR

Gostujući dres

Novi gostujući dres također ima moderni V izrez oko vrata s natpisom “Hrvatska” na leđima, a krase ga svijetlo plave i tamno plave kockice. Kao i na domaćem dresu, na obje strane majice nalazi se tamno plava pruga koja se proteže od pazuha i do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu osiguravajući bolju ventilaciju. Hlačice su svijetlo plave s tamno plavim prugama koje povezuju hlačice s majicom. Štucne su plave s crvenom linearnom grafikom na pozadini lista.

HNS-CFF.HR
HNS-CFF.HR

Ekološki održivi

Svi dijelovi dresa koriste reciklirani poliester koji je napravljen od recikliranih plastičnih boca. Za svaki dres korišteno je 18 recikliranih plastičnih boca. Koristeći reciklirani poliester, također se smanjuje potrošnja energije u proizvodnom procesu, i to čak za 30% u usporedbi s korištenjem običnog poliestera.

Twitter
Twitter


Komentari