REMI NA RUJEVICI: Finska šokirala prestrašenu Hrvatsku golom u 89. minuti

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Finska je šokirala Hrvatsku, golom u 89. minuti izborila je remi, i zbacila nas s prvog mjesta skupine.

Hrvatska nogometna reprezentacija na čelu s Antom Čačićem ponovno je uprskala, remi s Finskom 1-1 udaljio nas je od SP u Rusiji.

Naši nogometaši od prve minute su ušli angažirano u utakmicu, stiskajući Fince. Prvi ozbiljniji pokušaj naši su imali nakon što je Pivarić lijepo probio lijevu stranu, poslao oštru prizemnu loptu na koju je natrčao Šime Vrsaljko, ali je njegov udarac prozujao daleko od lijeve vratnice.

U 21. minuti Domagoj Vida je dobro skočio nakon kornera, njegov udarac glavom prošao je vratara, ali je finski branič koji je stajao uz vratnicu bez problema spriječio loptu da uđe u gol.

Samo dvije minute kasnije Modrić je nakon prekida s lijeve strane oštro ubacio, ali je finski vratar bio spreman i boksanjem izbio loptu.

U 26. minuti Perišić je pucao iz teške situacije, ali je njegov šut finska obrana blokirala pa je lopta prošla daleko od gola u korner. Ubrzo je Perišić ponovno bio u prilici, pokušao je akrobatski škaricama zabiti, ali i to je daleko otišlo…

Naši kao da su se nakon toga ispuhali i do odmora nisu opasnije zaprijetili Fincima, posjed od 72 posto u našu korist nije nas utješio, kao ni 9 udaraca prema golu naspram nula Finaca.

Drugo poluvrijeme ponovno smo dobro otvorili, Modrić je u 54. minuti pucao jako sa 20-ak metara, ali je lopta otišla iznad gola.

Dvije minute kasnije svi smo zadrhtali, Finska je prvi put zaprijetila, ali je Subašić sjajnom paradom izvadio loptu ispod grede.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

Mandžo zabio za olakšanje

I onda se otvorilo, Marko Rog nedugo što je ušao gurnuo je loptu za Kramarića na lijevu stranu kaznenog prostora, Krama je je petom poslužio Pivarića, a potonji ubacio u peterac gdje je odbijanac u mrežu pospremio Mandžukić.

Naši su i nakon toga nastavili napadati, Modrić je ponovno dobro pucao u 65. minuti, ali je gostujući vratar uz malo poteškoća uhvatio loptu. Odmah je uslijedila opasna kontra Finaca, srećom u ključnom trenutku njihov napadač se poskliznuo i propala im je prilika da zaprijete.

Panika u završnici

Finci su nam još jednom, u 78. minuti priredili stres, naši kao da su ponovno ostali bez daha, napadač Finske Pohjanpalo s 10-ak metara je pucao, ali su naši jedva izblokirali udarac. Tri minute kasnije, nakon kornera je opet bilo opasno pred našim golom.

U međuvremenu je izbornik Čačić u igru umjesto Kramarića uveo Čopa. Iako nam je ponestalo goriva i trebao nam je netko u sredini terena da poveže redove, Čačić se odlučio za napadača…

U 86. minuti Mandžo je izašao iz igre i barem nakratko zaustavio nalete Finske, Pašalić ga je zamijenio. No, kazna je uslijedila u 89. minuti, Vida je bio premekan u skoku, a Pivariću je iza leđa pobjegao Soiri i zabio za 1-1. Naši su doslovno nestali s terena još od 75. minute…

Na ruku nam nisu išli ni drugi rezultati, Island je svladao Tursku u gostima s čak 3-0, Ukrajina je slavila kod Kosova 2-0. Hrvatska je remijem pala na drugo mjesto, ima 17 bodova kao i Ukrajina, a dva boda manje od vodećeg Islanda.

Po svemu sudeći, u zadnjem kolu na gostovanju kod Ukrajine Hrvatska će igrati za drugu poziciju. Podsjećamo samo prvo mjesto vodi direktno u Rusiju.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Komentari