PRVO VELIKO IZNENAĐENJE PRVENSTVA: Mađari se poigrali s ‘nepobjedivim’ Austrijancima (VIDEO)

Facebook

Postignut je i jedan rekord: mađarski vratar Kiraly je u ovoj utakmici imao 40 godina i jedan mjesec.

Austrija je u kvalifikacijama imala devet pobjeda zaredom, a onda je na startu Eura poražena protiv Mađarske. Strijelac vodećeg pogotka bio je Szalai sredinom nastavka, a na 2-0 utakmicu je zaključao Stiber pogotkom u zadnjim sekundama. Iako je vidljivo da je Austrija dobra momčad Mađari su zatvorenom varijantom najprije otupili austrijske ambicije, a potom egzekucijom Szalaia doveli Austrijudo propasti.

https://www.youtube.com/watch?v=yb5DAMV30Jc

U silnoj ambiciji petnaestak minuta prije kraja kod Austrijanaca crveni karton je dobio Dragović. Potom Austrijanci više nisu mogli do izjednačenja, unatoč brojnim jurišima. A Mađari su zaista zabili lijep pogodak, bioje to klasični dvostruki dupli pas Szalaia i Kleinheislera, da bi potom Szalai došao sam ispred vratara i pogodio. Bilo je to u 73. minuti.

Posebna priča je i mađarski vratar Gabor Kiraly koji je postao rekorder europskih prvenstava po starosti. Naime, dosad je rekord držao Lothar Maathaus iz 2000. godine kada je igrao s 39 godine i jednim mjesecom. Kiraly je u ovoj utakmici imao 40 godina i jedan mjesec.

Ovo je malo iznenađenje, ali zasluženo za Mađare.


Komentari