PRVI SKANDAL U REPKI: Čačić se zakačio sa stoperom i poručio mu: ‘Nikad nisam trpio ničiji javašluk’!

Facebook

“Nikad nigdje u klubovima gdje sam radio nisam trpio ničiji javašluk, neposluh ni stavljanje u prvi plan. U reprezentaciji pogotovo. Niti ću to tolerirati”, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Prijateljske utakmice s Izrealcima i Mađarima iznjedrile su više problema, upitnika i komplikacija nego što se očekivalo. Izbornik je pokušao provesti niz eksperimenata u reprezentaciji, od isprobavanja nekoliko formacija (4-4-2, 3-5-2, 4-1-4-1 i 4-2-3-1), pa sve do slučajnog-namjernog igranja s limitiranim brojem igrača, to jest, odabirom nekakve mikroselekcije u kojoj je na kraju na raspolaganju imao samo 13 igrača plus tri vratara. No, eksperimenti nažalost nisu baš urodili plodom to jest samo što nisu proglašeni debaklom. No, jednu stvar su ipak svi hvalili otkako je Čačić došao na klupu repke, a to je zdrav odnos s igračima, ali nakon “kobnog tjedna” i ta se pozitivna činjenica okaljala.

Lovren naprasno prekinuo zagrijavanje

Naime, Sportske novosti pisale su kako je Lovren u Budimpešti u tijeku utakmice samoinicijativno prestao sa zagrijavanjem nakon dvadesetak minuta u drugom poluvremenu i demonstrativno sjeo na klupu.

“Dajte imajte hrabrosti već jedanput napisati pravu istinu – nitko neće biti ispred reprezentacije. Nitko. Nijedan pojedinac. Zar vi stvarno mislite da Lovren treba odlučivati o tome koliko će se zagrijavati? Ili je to odluka nekoga drugoga? Lovren nije odbio ući u utakmicu jer nije ni pozvan”, kazao je Čačić, pa nastavio, “Morate znati da se od iste 46. minute počeo zagrijavati Darijo Srna, koji ima 129 nastupa za A-reprezentaciju i kapetan je. On je ušao kad je ušao, to sve govori. Srna je svojim primjerom pokazao kako se treba odnositi prema nacionalnoj vrsti. Reprezentacija nije ničija prčija, to sam kazao istog dana kad sam inauguriran. I vrijedi za sve, i izbornike i igrače. Jesam li bio dovoljno jasan”, grmio je Čačić.

Što se to zbiva s Lovrenom?

Čačić tvrdi kako ne zna zašto se Lovren tako ponio, ali zna da ga nije poslao na specijalno zagrijavanje niti mu je kazao da će igrati. “Znam samo da je izašao sa zagrijavanja, sjeo na klupu, zagrnuo se bundom, ja ga nisam ni pozvao u utakmicu, nisam njega ni specijalno poslao na zagrijavanje. Naime početkom drugog dijela kazao sam svima, s obzirom na to da su bili u svlačionici, a vani je bilo hladno, da idu lagano na zagrijavanje, Halilović, Srna, Vargić i Lovren. Ne postoji pravilo koliko se igrač može zagrijavati. Hoće li to biti dvadeset minuta, pola sata, to ne odlučuje igrač. Zašto Srni to nije bio problem, on se i dalje zagrijavao i ušao je zadnjih petnaestak minuta. Bio je i malo rovit, a ušao je vedar i veseo odgovoriti zahtjevima reprezentacije. On je put, on je primjer i smjernica”, kazao je Čačić.

Istaknuo je kako se tako eventualno imaju pravo ponašati Messi, Ronaldo i Ibrahimović. “Lovren je apsolutno postupio nedolično reprezentativcu, to što je mislio da bi trebao dobiti šansu u pripremnom ogledu ne opravdava bojkot izbornika. Toliko pun sebe eventualno ima pravo biti Messi u Barceloni, Ronaldo u Realu ili Ibrahimović u PSG-u. I gotovo”, veli Čačić.

Neće trpiti ničiji “javašluk”

Čačić je naglasio kako se ovim potezom Lovren definitivno udaljio od reprezentacije i kako ovakve ispade u buduće neće tolerirati. “Nikad nigdje u klubovima gdje sam radio nisam trpio ničiji javašluk, neposluh ni stavljanje u prvi plan. U reprezentaciji pogotovo. Niti ću to tolerirati. Lovren se svojim postupkom definitivno udaljio od reprezentacije. Ovakvim se ponašanjem udaljuješ. Vidjet ću, nisam s njim još uspio razgovarati, čestitali smo si Uskrs i bilo je sve, rekao bih, normalno. Niti sam ja njega zvao u igru, niti je on odbio ući u igru”, zaključio je izbornik Čačić.


Komentari