PRVA USPAVANKA EUROPSKOG PRVENSTVA: Nijemci i Poljaci odigrali najdosadniju utakmicu do sada

FACEBOOK

Nekako se stekao dojam da su se obje momčadi pomirile s time da podjela bodova najbolja opcija pa je tako i završilo. Prava uspavanka.

I to smo dočekali, odigrana je najdosadnija utakmica na Europskom prvenstvu do sada. Iznenađujuće je zapravo to što su je odigrale dvije momčadi koje krasi uglavnom atraktivnija igra, Njemačka i Poljska. Podjela bodova odgovarala je objema reprezentacijama, tako da za njih to i nije neka tragedija. Junaka utakmice zapravo i nemamo, ali tragičara imamo, a to je Arkadiusz Milik. Strijelac gola za pobjedu u prvoj utakmici Poljske protiv Sj. Irske dva puta je promašivao cijelu loptu. Da dobro ste pročitali. S druge pak strane, ovo je već druga utakmica Njemačke koja otkriva kako u momčadi Jogija Lowa ima dosta problema, a s ovako slabom igrom neće daleko dogurati, naravno, ako se uskoro ne probude.

Nijemci su bolje otvorili susret i već u 4. minuti zaprijetili preko Gotzea. Draxler je centrirao s lijevog boka, a omaleni Gotze bio je najviši u skoku, ali ode lopta preko gola. Desetak minuta kasnije šutirao je Kroos, ali to je također bila bezopasna lopta za Fabianskog. U principu to je to od prvog dijela, a Poljaci nisu niti jednom ozbiljnije zaprijetili Neueru.

U nastavku bolje kreće Poljska. Za šansu utakmice pobrinuli su se Grosicki i Milik. Prvi mu je ubacio s lijeve strane, a nesretni napadač Milik je s tri metra glavom promašio cijelu loptu. Zicer nad zicerima. Brzo je vratila Njemačka preko Gotzea oji je dobro šutirao, ali Fabianski je siguran.

Nijemci su i dalje djelovali rezervirano, grogirano i bezidejno, a Poljaci su zbog toga u 69. minuti imali još jedno odličnu priliku. Lewandowski i Grosicku su odigrali dobru akciju, a nesretni Milik još je jednom promašio loptu kada je trebalo zabiti.

Do kraja je bilo još nešto sitno prijetnji s obaju strana, ali nekako se stekao dojam da su se obje momčadi pomirile s time da podjela bodova najbolja opcija pa je tako i završilo. Prava uspavanka.


Komentari