Provjerite zašto je međusobni fizički obračun Dinamovih igrača zapravo odlična vijest za klub…

Facebook

Na pripremama je zaiskrilo između Soudanija i Antolića, na sreću nije bilo ništa ozbiljno, ali nešto puno ozbiljnije moglo bi proizaći iz ove svađe u budućnosti…

Evo ne prođe niti jedan dan, a da se u Dinamo nešto veliko ne dogodi. Taman kako nas je Modri tabor razveselio velikim priljevom mladih igrača i osiguravanjem istih za budućnost, ponadali smo se kako će Dinamo napokon dobiti skladnu, pomlađenu i kompaktnu momčad. Nastavak sezone krenuo je u bajkovitom stilu, igrači su se otisnuli na pripreme, svi osim Kalaice koji odbija potpisati ugovor i do sada se činilo kako sve klapa, no, izgleda da smo se prevarili.

Kako pišu Sportske novosti, na pripremama u Rovinju opasno je zaiskrilo između Soudanija i Antolića. Njih dvojica su se navodno “zakačila” jer Soudaniju nije baš išlo, a Antolić mu je uputio prigovor. Došlo je do grubih riječi i malo naguravanja, a suigrači su ih morali na koncu razdvajati. Navodno do daljnje eskalacije nije došlo, a situaciju nije mogao ublažiti trener Mamić koji je izostao s priprema zbog bolesti.

Nije čudno toliko ako se na treningu malo zakače igrači, ali to je svakako znak kako nešto nije baš u najboljem redu. Ono što bi svima, koji malo više prate Dinamo i stanje u Dinamu, moglo pasti napamet jest činjenica da su dojučerašnji prvotimci dobili opasnu mladu konkurenciju. Stoga ne čudi da je baš Soudani prvi eksplodirao jer je njegova krilna pozicija jedna od najugroženijih, em se mora boriti sa Pjacom i Juniorom u slučaju da ga Mamić igra na krilima, em su mu sad na vrat natrpali Lovrena i Brekala, a u slučaju da igra špicu Hodžić i Henriquez mu stoje na putu.

Tome svemu još valja dodati kako Soudaniju ove sezone nikako ne ide. U prvenstvu je zabio tek pet golova, a asistirao tek dva puta, dok Ligu prvaka i njegove promašaje još uvijek nastojimo zaboraviti. Nije Soudani više ni mlad, ušao je u 29. godinu, a slabije partije i visoka plaća koju mu klub daje dodatni su pritisak pod kojim Alžirac očito polako puca. Realno gledajući pozvavši još Lovrena i Brekala koji su iznimno talentirani igrači, a već sada ima izvanserijskog Pjacu i solidnog Fernandesa, Soudani više nema što tražiti na krilima Dinama. Ostaje mu “fajtati” se s Hodžićem i Henriquezom koji tako i tako međusobno vode bitku za to jedno vrlo vrijedno napadačko mjesto u ekipi.

No, ne prijeti ovaj problem samo Soudaniju. Dolaskom mlađih generacija iz Dinamove druge momčadi, iako je većina njih mlada samo po godinama, dok su to fizički sve vrlo stasiti i izgrađeni momci, ugroženih će biti sve više. Počevši od vratara Eduarda i Ježine kojima Šemper diše za vratom, pa onda stopera Sigalija, Taravela i Schife kojima Soldo i Benković opako ugrožavaju startne pozicije. Machado i Antolić mogli bi lako izgubiti mjesto od Fintića i Pavičića, a nikako ne treba otpisati malo ofenzivnije veznjake Moru, Olma, Gojaka…

Kad se ovako stavi na papir vidi se kako Dinamu pojačanja ne trebaju. Uvjerili smo se prošle jeseni kako je većina ove mlade, zlatne, generacije iznimno kvalitetna i kako samo čekaju da ih se gurne u vatru. Ono što bi Modri sada trebali riskirati jest riješiti se nekolicine nepotrebnih rušitelja pozitivne atmosfere i razvijati zdravu kompetenciju među mladim igračima te tako stvoriti zdravi natjecateljski kolektiv. Sve u svemu ova tučnjava igrača mogla bi značiti zapravo, dugoročno, dobru stvar za klub jer će mladi igrači kvalitetom i ambicioznošću istisnuti već potrošene igrače koji žive od stare slave.

>>> Pročitajte kako je Zdravko Mamić postao europski kralj transfera (i ‘uspješan’ biznismen)…


Komentari