PROSINEČKI došao do boda zahvaljujući lošim, sebičnim i sporim ‘Vatrenima’

Facebook

Sljedeću  utakmicu Hrvatska će igrati u nedjelju 6. rujna u Oslu protiv Norveške.

Senzacionalan bod osvojila je nogometna reprezentacija Azerbajdžan u europskom kvalifikacijskom ogledu protiv Hrvatske. U utakmici bezngolova naši su reprezentativci ostavil blijed dojam, ma čak su i razočarali. Predugo su trajala hrvatske kombinacije, jalovi su bili i rijetki pokušaji Kovačevih izabranika, a pogodak nije postignut, između ostalog i zbog sebičnost nekih naših igrača. Hrvatska je imala dominaciju, no kako je igrala i nijen zaslužila tri boda,

A nije izgledalo da će biti tako loše. eć u 2. minuti Mandžukić je nakon dalekometnog proigravanja Modrića bio sam ispred domaćeg vratara, tukao je isprve, neprecizno. Uspjeli su Hrvati u prvome dijelu napraviti tek tri-četiri zanimljivije akcije, no bez završnog udarca. S druge strane, Azerbajdžan kojeg je očito dobro pripremio Robert Prosinečki nije puno gledao prema napadu, no zato se branio izvanredno.

U nastavku je Hrvatska ušla žešće, no teško se dolazilo do prigode za udarac. Perišić je u jednom trenutku pogodio vratnicu,  no nije to njegrov udarac, već loše nabacivanje.Kod Hrvatske je bilo dosta neraspoloženih igrača, a oni koji su najvrijedniji, poput Modrića i Rakitića bili su neprimjetni. U takvim okolnostima vrijeme je prolazilo brzo i uoči zadnjih minuta naša je reprezentacija krenula u stihijske napade…


Da,  zadnjih  petnaestak minuta hrvatski reprezentativci kao da su se trgli, počeli su bjesomučno napadati, zaredale su i prigode, no opet se obrukao Mandžukić. Imao je prigodu finu i Kovačić, no sve je to bilo siromašno da bi se popravio općenito loš dojam hrvatske momčadi u ovoj utakmici.

Očito se predugo čekalo da se zaigra punom snagom. Predkraj su tek Kovačevi izabranici zaigrali agilno i odmah se vidjelo da se Azerbajdžanu mogu ugroziti vrata. No, što se čekalo do tada. I zbog takvog pristupa kao da se sudbina okenula protiv hrvatskih nogometaša. K tome, zasmetala je i jedna pojava, kod naših igrača primjetila se sebičnost, u nekoliko situacija valjalo je samo podmetnuti loptu bolje postavljenom suigraču, ali ne… Mandžukić, Pjaca i Perišić znali su pretjerati u soliranju i pošto-poto udarcima prema vratima.

Ipak, kako je bodovna zaliha hrvatske reprezentacije bogata tako ovaj loš rezultat ne bi trebao imati utjecaja na šanse Hrvatske da se plasira na europsku smotru u Francuskoj dogodine.

Sljedeću  utakmicu Hrvatska će igrati u nedjelju 6. rujna u Oslu protiv Norveške.

Komentari

loading...